Follow my blog with Bloglovin

Isnin, 22 Jun 2009

Lanchang, Raub, Pahang.







Minggu lepas seminggu aku kena gi kursus kat lanchang, raub, pahang. kursus ni more to epidemiological study...peh letih...siang malam ada kelas..tp so far ok banyak benda yang leh review, almaklumlah lecturer yg ajar dulu yang ajar.. hehe banyak tak ingat dah...kursus ni diorang buat kat dalam hutan simpan kuala krau..kat institut biodiversiti perhilitan..jauh tul masuk dalam tapi makanan sedap so tak terasa la..

kesian shah kena tinggal dgn kimi kat umah berdua je..masa aku nak gi ari isnin tu kimi demam, selsema + batuk lagi...shah bawak dia gi klinik petang isnin tu...lepas tu sampai hari khamis kimi dah ok, shah lak yang demam...hehe demam rindu kot...kesian abg kena jaga anak sampai demam-demam ye..

petang khamis tu penganjur bawak kami gi pusat pemuliharaan gajah, kuala gandah..best sangat kat sini...ada 4 aktiviti leh buat kat sini...memula leh bagi gajah makan, buah-buahan diorang dah sediakan..pastu leh tunggang gajah..aku try 2 aktiviti ni..bagi makan ok..tapi geli sikit mulut dia basah-basah gitu...hehe..tunggang lak..Ya Rabbi..takutnya..tergolek-golek atas punggung dia tu..pastu leh mandi dengan gajah lak..yang ni aku tak buat malas nak basah-basah...last sekali diorang bagi tengok video diorang tangkap gajah..baru aku tau yang cuma M'sia dan Thai je yang ada expert dalam tangkap gajah ni..

ada 1 lagi tempat menarik kat sini..deerland...tempat dia macam mini zoo..yang ni kena bayar tapi cuma rm5 je untuk dewasa..kanak-kanak aku tak sure lak...tempat dia kalau dari kuala gandah ni masuk kanan...terus je sampai jumpa pintu masuk deerland tu...untuk kawan-kawan yang cari tempat bercuti yang bajet ciput tapi berbaloi leh la gi 2 tempat ni...best...kami pun cadang nak gi lagi bulan depan...kali ni nak bawak anak & family sekali...






Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: