Follow my blog with Bloglovin

Jumaat, 30 Oktober 2009

latest news -check up

salam semua...hehe..cam ramai je yg baca blog aku ni..perasan

hari ni aku nak update sal kandungan dalam perut aku ni haa...

tadi pagi aku cam pitam sekejap kat umah, terus ajak shah gi check up hari ni gak..ingat nak tunggu minggu depan ke tak pun bulan depan je tapi tetiba je kena pitam ni kena gi check gak...

kebetulan lak shah cuti hari ni terus la aku ajak dia gi klinik desa kg kempadang tu...lepas punch card dan bgtau kat rakan sekerja aku pun terus gi klinik...
sesampai kat klinik tu terus ambik no...last2 misi tu tanya dah ada buku? aku kata lum..terus dia kata pulang balik no, ambik je tarikh appointment ni....dia pun sibuk tanya bila last aku period semua then estimate aku punya EDD...pastu dia bg aku tarikh minggu depan 6/11/09 kul 8pg...sambil tu dia tanya sekali dah gi scan kat mana2 ke @ check dgn pregnancy kit..aku kata la yg aku check dgn kit je...
tengok korang tu yang aku malas nak gi awal2 klinik kerajaan ni....tengok kan dah disuruhnya aku balik...saje je aku gi tu....nak ambik tarikh je...ek eleh...kalau aku tau aku tepon je senang...buat ngabis minyak keto den jo...

pastu aku tak puas hati, ajak shah gi check kat klinik al amin yg dekat masjid tu....kita gi scan je la ye bang...nak sedapkan hati pasal dah pitam tadi pagi ni...disebabkan shah pun tak keja jadi kami antara orang pertama la yang beratur nak menunggu klinik tu bukak kul 9pg..bukak je aku serbu...hehehe...dapat la no 5 setelah berebut dengan makcik sorang yang nak potong barisan aku ni....eh makcik saya sampai dulu la...itu aku cakap dalam hati je...

sampai giliran aku setelah 45minit tunggu...alhamdulillah tak lama la tu...doc tu tanya aku penah check tak...aku jawab la tak tapi check dgn kit je kat umah dan positif...dia kata kita terus scan je la ye...aku pun ok je..tp dalam hati ni berdebar gak...kot la mana tau aku tak ngandung dan semua simptom tu cuma mainan perasaan je kan...hish..aku buang semua tu kat tepi...bila doc suh baring aku dah start risau gak....tp bila dia scan je nampak gelap je kat rahim tu...alhamdulillah ...yes i'm pregnant!
doc tu tunjuk jantung baby...buat ukuran semua...panjang dia baru 29.6mm...comel lagi kan ?
masa tu shah duduk jauh sikit doc suh shah dok dekat sikit...bila shah dtg dekat terus baby tu buat pusingan dalam tu..hehe...cute...lupa lak nak rakam video..kalau tak leh tunjuk kat abg long dia...x leh la dengor bunyi jantung dia cam yanti buat tu...kami ni pakai 3D biasa je haa...yg kena bayo cuma rm27 je....

ok ni la gambar 1st kami scan dia ...sory gambo x bape baik...pakai camera hp yg cikai je ni...
Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: