Follow my blog with Bloglovin

Isnin, 7 Disember 2009

jalan2 ke DinoTrek dan Pantai Sepat

ahad, 6hb disember 09,
hari ni kami bersyukur sbb bangun2 je pagi yang sungguh cerah...matahari menampakkan sinarnya setelah 2 hari suram...kami dah lama tak jalan2...hehehe..bukan lama pun 2 hari je..tu pun sejak hujan lebat hari tu...kali ni kami plan nak gi pameran DinoTrek kat Yayasan Pahang(YP)...

jadi kami pun settlekan dulu kain baju, sarapan lempeng bodoh dengan cicah2 balance sayur peria semalam...bagus..tak membazir kan...hehe..sebenornya bini pemalas tu...
pastu dah siap2 semua kul 2.30 ptg kami gerak dari umah...shah berhenti kuar duit jap kat petronas..pastu dia kata nak basuh keta lak la...ala yang pakai mesin auto tu...aku penah ikut dia sekali dulu hakimi takut..hahaha...kali ni kami pegi lagi...
masa beratur tu hakimi dah nampak berus dia yang pusing2 tu...dia dah start nyorok kat kelangkang aku dah...sampai dekat2 air pancut je dia dah standby kat belakang siap bantal kecik tutup muka separuh...sambil mulut kata akut..akut...hahaha...cian anak bujang aku...gambar? ada tp kat kamera tinggal lak dalam keta..lupa nak ambik tadi...aku siap rakam video lg tu...

siap2 basuh keta semua, kami gi ke YP, sampai kat situ dalam kul 3 ptg, ramai gak orang..ye la cuti sekolah dgn ari ahad kan..kami pun gi la masuk...kena naik tangga, kat tangga tu cam gelap sikit dan ada kepala dinosor kat situ..hakimi dah start peluk shah kuat2 dah masa ni...kami pun beratur nak beli tiket...tiket dewasa rm6, kanak2 rm3, budak2 sekolah rm2, kalau pakej family 2 dewasa, 2 kanak2 dapat rm14...tapi kan lepas tu baru kami perasan kalau masuk terus pun takyah bayo pun tak pe kot pasal takde orang check tiket pun...hehe..jahat ek aku..tp aku bayo tau!

kami pun masuk la...masa ni hakimi dah x mau turun dah...dia nak dukung je..sebabnya dia dah dengar bunyi2 dino kat dalam tu...mcm2 bunyi la ada...hehehe...ada gak lagi yg dia takut selain cicak...

ada macam2 permainan kat dalam tu...tp my personal view..tak berbaloi la harga tiket dia rm6 tu sebabnya tempat tu kecik je..padang bola pun besar lg kot...tp ye la kan mana kita leh tgk dinosor kat tempat lain kan..so ok2 je la...

ada yg lebih kelakar, dalam pameran tu ada la pentas kecik jauh sikit dr dino2 kat situ..ade ke hakimi suh aku dgn shah duduk kat situ je..siap jerit2 panggil ayah dia lagi ajak duduk situ...hehehe...dia ingat selamat kot..dino tak kejar kita...hahaha...macam2 pikiran bebudak ni kan...

kami buat degil je..tuar gak semua tempat + permainan..cuma 1 je hakimi suka part tembak2 kat mulut dino..siap dia jerit2 tembak..tembak...huh..kejam tul!

sesampai je kat pintu exit dia dah siap tarik2 baju shah tujuk pintu keluar...hahaha...aku cam nak guling2 gelak pun ada...mana taknya sebelum ni bukan main lagi kalau tengok gambar dino kat banner tu..siap buat bunyi2...warrrgh..warghh..lagi tu...hahaha...bila dah gi takut la pulak...

bila sampai keta siap babai2 dinosor lg tu...bila tanya nak naik lagi..cecepat dia geleng..hik..hik..hik...tak tahan tul aku...

lepas tu kami gi ronda2 Pantai Sepat lak...makan2 goreng pisang dan kopok kat tepi pantai...masa ni hakimi dah tidur...tetiba lak dia bangun dan tunjuk2 pantai..terkejut aku..hehehe..sib baik dia tak mintak nak mandi pantai..angin dan ombak sangat kuat..bahaya sangat kalau nak mandi..heran aku macamana leh ada mak bapak yang bagi anak dia mandi2 kat pantai tu...kalau jadi apa2 tak ke nyesal nanti...?


p/s..gambor will upload later k... Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: