Follow my blog with Bloglovin

Selasa, 1 Disember 2009

MOGTT check up - versi tak jadi

memula aku nak cite pasal MOGTT versi tak jadi ni... hari tu 17hb nov 09, aku dengan bersemangatnya berpuasa start kul 10 mlm tu tak makan apa2...pasalnya esok aku kena buat MOGTT kat KD kempadang...MOGTT ni stand for modified oral glucose tolerance test...
alasan kena buat pasal mak aku ada history pesakit diabetes, jantung dan darah tinggi..kiranya full package la...hehe..dulu masa aku ngandung hakimi pun kena buat jugak...tapi masa tu result negative...so selamat...

ingat kali ni nak tipu je..kata aku takde keluarga yg ada sejarah apa2 penyakit pun...pasalnya? tak sanggup la nak minum air gula tu...cam nak termuntah aku dibuatnya..tp memikirkan benda2 cam ni berisiko maka tak jadi la aku berbohong...aku dah halau tau setan tu jauh2...hehehe...

sesampai aku kat klinik, hulur kad semua siap paking baik punya depan tv...siap bawak bekal lagi tau...almaklumlah aku kul 8 dah makan ni nak kena puasa lagi 2 jam lebih kurang...fuyoo..lama lagi tu...dalam 10 min lepas tu misi panggil.. awak datang utk mogtt je kan? aku jawab a'ah...semalam kita ada call tp tak angkat..kami nak bagitau test tak jadi sebab takde sugar...tarikh akan datang kami akan bagitau kemudian ye...

terus pastu aku tepon shah, nasib baik dia tak jauh leh pusing ambik aku lak...baru aku ingat ada 3 misscalled semalam masa aku tgh buat kes kat pm room tapi aku tak tau sapa..aku call balik tapi no busy...so aku ignore je la...klinik rupenya...looorrr...bekal aku la...dalam keta gak aku makan....hehehe... Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: