Follow my blog with Bloglovin

Rabu, 6 Januari 2010

menangis lak..

hari ni hari kedua hantar hakimi gi taska baru dia..semalam kan aku ada icte yang dia excited sesangat kan..?

balik semalam pun dia ok je...aku jemput terus je meluru nak masuk kat keta, tak menyempat pun nak salam cikgu dah..aku pun angkat beg dan jalan...masuk2 je keta nak susu...haa..cite pasal susu ni ada kes gak ni..semenjak 2 menjak ni asyik nak berkepit je dengan aku..lagi la bila aku saje je tunjuk perut aku sambil sebut2 nama adik...skrg ni kalau dlm keta nak tidur atas riba ummi, nak susu atas riba ummi...semua la atas riba ummi..nasib baik kat rumah dia tak buat perangai..kalau tak..hmmm entahlah...mau kopak peha ummi ni nanti agaknya...bukan aku merungut pasal apa pun..cuma kusi keta tu dah la sempit..kena la aku bersila sebab nak riba dia..perut aku ni lagi haa...kalau kusi tu cam sofa so good tak pe la jugak...

tapi kalau kat umah lak, dia suka noo memanjat atas bahu la..atas belakang la..yang paling aku tak tahan dia naik atas kaki bila aku lipat kaki masa baring..mesti dia suruh aku main enjut2 kaki tu...waaa..lenguh tul la..dia dah makin besor dah..tak larat dah ummi dia ni haa...dia dah 11.2kg masa last aku timbang dia masa aku check up hari tu...

eh melalut lak..balik pada cite asal..pagi ni lak masa nak kuar umah hakimi tidur lagi, terpaksa la dukung je dia masuk dalam keta...senyum2 then sambung tidur lagi atas riba aku..sampai siap kami punch card, beli sarapan semua dah nak sampai sekolah dia aku pun kejut la dia..memula tu dia ok la..leh senyum2...pastu sampai je kat pintu pagor, alih2 dia menangis2 lak suh ayah dia terus bawak keta, tak mau berenti..eh2..apasal lak ni?

aku dah tarik pintu nak kuar dah dia pakat tarik balik sambil tekan punat kunci kat tingkap tu..siap nangis2 lagi tu..pelik gak aku..ada hantu ke apa kat sekolah dia ni?
last2 shah turun bawak beg dia dan tarik dia dari aku terus pass kat cikgu dia...waaa..drama kejap kat situ..pagi ni takde nak salam2 lagi dah..dia dah jerit2 sambil gapai tangan...waaa..sadis woo..aku pun susah hati betul dibuatnya..

kul 10 lebih tadi aku call cikgu dia tanya kabor dia camne..cikgu dia kata dia nangis kejap je..pastu dah berenti dah..ceh..berlakon je la tu..betul2 buat hati aku risau je la..

utk hari ni aku pikir positif, mesti dia marah aku kejut dia tengah sedap tidur tu..tengoklah esok lak macamana.. Cerita menarik lain

3 Luahan Ikhlas:

yanticomel berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah..hakimi dah ikut jejak ammar...
wat pangai nak g skolah..
huhuhuhuhu....

yanticomel berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ita...
akak aku kata kan..
kalo anak laki bermanja2 lebe masa peknen..
maybe dalam perut tu pompuan...

ni ammar...
semedaaangg aje wrestling aku tau...
cam kelam aje aku nak soping2 baju kaler pink2 nih..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yanti,
tu la pening aku dibuatnya..tp tu je sehari..lepas2 tu dia ok lak..saje je nak tarik perhatian aku je tu..

semua org kata camtu gak tp aku rasa cam x leh pakai sgt la..sbb masa akak ipar aku dulu, anak lelaki dia ngendeng2 gak kat dia tp last2 kuar lelaki gak...

ko lak jgn putus asa dulu..kita tgk scan bln ni lak camne ek..hehe..