Follow my blog with Bloglovin

Selasa, 5 Januari 2010

taska baru

hari ni aku start hantar hakimi gi taska baru dia kat belakang hospital HTAA..ramai gak bebudak kat situ..

hari ni gak hakimi start bawak beg tarik gi sekolah..ayah dia la yang sebok2 nak beli sebab dia kata senang nak masuk semua baju..susu dalam beg tu..ala tak mahal mana pun..rm19 je..yang penting ada gambor ben 10 kat beg tu..huh hantu ben 10 betul!

keluar je rumah tadi kena berdukung sebab kejut2 tak mau bangun..last2 lepas angkut bantal, game semua masuk keta dia ok lak..leh baca doa sampai habis hari ni..selalu tak tunggu abis dah amin dah..

berenti beli kuih kat hakimi jap..kuih biasa kegemaran dia..donat..
dia pun makan sambil tunggu nak sampai sekolah..dari kelmarin aku dok sibuk2 cakap dengan dia nak gi sekolah baru..dia ok je..sbb masa hari khamis aku try survey2 aritu pun dia dah nak masuk terus..haha..ada ke patut camtu? cuma mak dia je yang x bape confident..ye la bebudak ramai terbela ke anak aku tu nanti..

tapi hari ni lepas nampak je sekolah baru dia terus simpan balik kuih dalam plastik..cecepat suh ummi lap tangan ngan mulut...dah tu terus lak..jom..jom..sambil tarik2 tangan aku..ewah...ewah..melawan tokey nampak..

tp tu la alhamdulillah dia ok dan sangat2 excited nak masuk sekolah baru..sampai lupa salam ummi dgn ayah, sampai lupa tanggal kasut depan pintu..huhu...tp sesampai je kat pintu dia stop sbb ramai sgt bebudak duduk kat pintu cam jaga tol je..hehe..pastu dia nampak lak cikgu yg penah jaga dia dan kawan2 yg satu sekolah dulu dgn dia..pastu dia ok la..tengahari kang aku nak tepon tanya kabor lak..harap2 takde masalah la hendaknya...sekurang2nya bila tengok reaksi mcm tu lega sikit hati nak keja hari ni... Cerita menarik lain

2 Luahan Ikhlas:

adda berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah pandainye hakimi. sgt berdikari. mmg dh patut sgt nak timang adik ni

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

adak, tu la aku pun cam pelik gak..tp ok la kan senang hati aku ni..benornya adak dia tu mmg x takut org dan suka sgt berkawan..tak kira sapa pun dia jumpa..kekadang naik risau aku..