Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Jumaat, 19 Februari 2010

steamboat dinner...

semalam kami gi ECM(east coast mall)..ni semua gara2 tengok gambar zila kat FB la ni...terus aku merengek2 dengan shah nak makan steamboat gak...

kami gi lepas maghrib...sampai kat johnny's tu tak ramai sangat orang...kami dah siap2 duduk..order semua...sampai je order...dah siap makan sikit2...tetiba hakimi x mau dah makan...dia buat muka lain je...pelik gak aku...asal lak budak bertuah ni...tetiba dia kata "yak"...aiseh...potong stim betul la...baru ingat nak sedap2 makan tadi...shah lak gi berkorban tinggal pinggan dia gi cuci kejap...nasib baik aku bekal 1 pampers dia dalam handbeg...dah siap tu kami sambung lak makan...

selang bape minit lak...muka dia berubah lg...."yak gi"...haaa? kali ni dah xde balance diaper dah dlm beg..shah terpaksa gi naik kat parking amik beg diaper dia dengan baju sekali...ingat tadi makan kejap je jadi malas la nak bawak..aku yg tunggu ni dah lemas dah..dia meleseh2 lak kat aku...masa ni dah tembus kat suar dia dah...
lepas tu aku lak kena gi cuci kali ni...siap tukor baju semua...happy je muka dia...x sampai hati lak tengok...

tapi bila kami dah balik tempat duduk...tak sampai 10 minit dia berak lagi...waaa..ni dah tahap kritikal ni..kali ni siap nak kuar2 dari diaper dah...shah terpaksa bolot dengan tuala dan dukung dia sampai toilet...lama gila diorang dlm toilet tu..lepas je kuar...shah perabiskan semua dlm periuk stim dah kami bayar..terus keluar...tak sampai pun 1 jam setengah...haru tul..3 pasang baju dlm masa setengah jam...

sebenarnya 2-3 hari lepas mmg dia ada cirit birit sekali sekala kat umah..tapi ni la yang paling teruk..lepas tu terus kami bawak hakimi gi klinik...doc bagi ubat untuk sakit perut...air garam dan ubat cacing...ubat cacing tu suh bagi lepas dia ok..ye gak lama dah aku x bagi ubat cacing kat dia..tu yang badan anak aku makin susut tu kot..ayooo..camne leh lupa?

balik tu ingat nak singgah2 memain kat fun fair tg lumpur...sekali tengok jam dah kul 10 lebih..hakimi pun dah terlepek kat dada aku...jadi kensel ler..balik terus rumah...

ni gambar kami berdinner mlm tadi sebelum episode mengerikan bermula...




Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: