Follow my blog with Bloglovin

Rabu, 10 Februari 2010

tejuklah!

semalam aku tak keja...semuanya gara2 hakimi demam lagi..sejak malam kelmarin dia dah dedar2 dah..pastu tetengah malam lak tetiba tapak kaki, tapak tangan, bawah leher dan perut dia rasa cam panas pijor2...aku panik gak..nasib baik ada stok cool fever dengan ubat demam balance aritu masa kat kg...terus aku tepek kat kepala dia n bg dia ubat demam tu...badan dia ok sikit pastu tp pagi je start pijor2 balik...aku panik gak terus sms bos kata x keja ari tu..nak jaga hakimi sepenuh masa kat umah...ingat pepagi semalam nak hantar klinik tp sampai kul 11 nampak dia cam ok je sebab aku bagi ubat selang 3 jam sekali...tapi sampai petang lak dia jadik balik...belum sampai 2 jam dia dah panas balik...kami bawak gak dia gi klinik..dapat ubat demam baru dan antibiotik...ingat ummi nak scan baby sekali..excited tu siap bagitau kat hakimi kita gi tengok adik sekali...tup2 doc petang semalam lelaki lak..procedure diorang kalau doc lelaki diorang x buat scan2 ni semua..x pe la..xde rezeki nak tgk adik..lain hari lak la..

hakimi lak, dia pun tau yang dia demam...bila call tok wan siap cakap..tok..emam..
bila aku rasa2 perut dia yang panas tu mula la dia pun sama rasa gak sambil ajuk cakap2 aku..anasnye eout ia...(panasnya perut dia) tapi yang geli hati tu bila aku nak jelom kepala dia dgn perut dia dengan kain basah..pandai lak cakap...iorlah..(biarlah)...takyah la...tejuklah...ishkk macam-macam bila dah pandai nak cakap sikit2 ni..kalau dulu tak pandai cakap...diam je ummi dia buat apa pun...

tapi malam tadi aku dah siap jelom badan kepala semua...dia pun dah leh tidur lena..tetiba dia bangun balik dalam kul 12.30 tgh mlm nak susu..pelik gak jarang dia buat camtu...rasa2 badan dia Ya Allah panas tul!...panik aku jap dgn shah...suh shah carik ubat masuk kot montot kat dalam peti..selalu kami memang ada stok tapi x penah pakai sebab selalu bagi ubat minum je dia dah ok..ni baru kali kedua la pakai...dia marah gak masa nak masuk ubat tu...masa letak ubat tu terpikir gak aku..nak masuk ubat kecik camtu je budak dah merengek x mau...camne la budak 5 bulan yg kena liwat bapak dia tu...sian betul budak tu kan...ishkkk..nauzubillah...Ya Allah...jauhkan la musibah camtu dari keluarga kami...

hari ni lak kalau ikut plan kena gi UPM untuk seminar esok pg...aku dah prepare pun beg kat opis ni haa..shah dah bising2 anak demam pun nak gi....aku pun x sedap hati gak tp cikgu dia kata kalau ada apa2 diorang call dan setakat ni lum ada call lagi...aku jangkakan dia makin ok la tu..jap lg nak gi jenguk dia jap..tunggu shah ambik je ni.. Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: