Follow my blog with Bloglovin

Jumaat, 19 Februari 2010

tido luor!

malam tadi aku kena sakit perut lagi cam aritu...memula dia nak jadi macam sakit2 badan semua la...pastu aku dah start kuar2 angin semua...kentut la sendawa la...last2 dia rasa sakit kat perut menyucuk2...huhu..tak tahan tul aku...masa aku ngandung hakimi dulu tak penah kena camni...ngandung kali ni lak makin menjadik2 sakit dia...dulu mungkin sebab ayah dia jauh jadi hakimi tak buat kerenah sangat...kali ni ayah sentiasa ada kan...memacam ragam dia buat...sabor je la..

masa kena sakit perut mlm tadi aku dah start guling2 atas katil dah..dah tu tak tahan...aku gi tandas...muntah..kencing...cam rasa nak berak tapi tak de pun yang nak kuar..cuma kentut je...pastu aku buat keputusan...ambik bantal dan selimut...pasang kipas kat ruang tamu dan tidur atas karpet je...sudahnya sampai kul 5 pagi aku terguling2 sesorang kat luor tu...aduh...sakit tul tau..tak reti nak gambarkan..cam memulas2 ada...cam mencucuk2 pun ada...sampai anak bergerak pun aku tak leh nak rasa...

shah? aku kesian lak nak kejut dia sebab dengar dia bersendor cam tak ingat je kan..sian lak..hakimi? lepas kena tampar dengan shah pasal mengigau..merengek2 terus tertidur...tak sedor gak...shah sedor aku kat luar pun dah kul 6 pg je la lepas dengar bunyi henset...kalau tak entah ler..hakimi pun sama...pastu terus berjalan turun katil nak baring sebelah aku kat luor...dan tetiba pelan2 dia cakap...nak shushu...hmmm...patut la pun carik aku...

selalu kalau kena sakit camni aku sapu balm je...mak aku pun kata tak pe je sebab dia biasa buat...anak dah 7 pun kan...sihat2 lagi tu..tapi semalam masa antor hakimi klinik aku tertanya kat doc tu sekali..dia nasihatkan tak payah pakai sebab tak tau side effect dia kat baby dalam perut...sebab tu la aku sanggup merana sampai ke pagi tu...sudahnya sampai sekarang ni pun mata aku ni maca dijahit2...ngantuk giler!..hari ni rehat lama sikit aku ingat nak tidur jap ler...tak tahan la.. Cerita menarik lain

2 Luahan Ikhlas:

KesahKu berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ita..
ya Allah..ko sakit lagik ke?
ko ade skip masa makan ke?
atau pas makan terus bam2?
cam aku dulu..pas makan, terus bam2..
tu yang sakit cam ulu ati tu...

iskk...sian ko kan..
aku yang hampir seminggu kena pun..
dah tobat x mo sakit cenggitu lagik..serik wooo.

eh..pasal ubat sapu2 cam balm ke minyak yang contain (aku lupe nama dia, nnt dah ingat, aku bg tau)ke kan..
doc kat sini x bagi tau..
sebab dia bleh meresap...
even aku penah sakit kaki pas bersalin pun..diorang x bagi.
so, better ko jangan sapu ape2 tau...
cube minum air suam2 kuku..atau teh o pekat ke..
iskk..harap2 ko cepat sembuh tau...

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku dah lama dah x kena sakit2 perut tu lagi yanti...alhamdulillah tp dtg sakit baru lak..gatal2 seluruh badan...waaa..azab tul...ujian semua ni kan?...