Follow my blog with Bloglovin

Rabu, 24 Mac 2010

hamburger versi ita..

semalam aku terbaca satu blog ni dia cite semua pasal makanan...best tul kalau ada mas yg banyak dan leh masak cam dia...sebab terbaca blog ni aku pun terbaca la satu entry yang cite sal hamburger ni...cam best je tengok dia buat...balik-balik keja je semalam aku korek2 peti ada la baki daging kisar masa buat spaggeti dulu..pastu carik lak telur...ada...terus aku gentel2 la daging + telur + tepung + garam + lada sulah...kalau ikut resepi asal memacam kena masuk tapi disebabkan mak buyung yang teringin nak makan gak ni, tenyeh je la apa yang ada kan...

korek2 peti lagi jumpa lak cheese keping2 tu...aku pun tiru la letak kat belah dalam dia...dan setelah digodeh2...maka jadilah 4 keping hamburger yang xde cheese dan 3 yang ada cheese...memula cam tak confident je nak try tapi bila dah jadi dan aku hidang kat shah...dia siap leh kata lagi...kita buat lagi lainkali ye ummi...kita buat kat umah mak masa kita balik johor nanti...wahh...apa maknanya tu kekawan?...hehehe...

ok gambar aku x sempat nak ambik la sebab dah kena ngap semuanya...hehehe...nanti kalau aku buat lagi aku tepek gambar ye...mekasih hana sebab resepi yang best ni...nanti nak tiru yang lain lak... Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: