Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Rabu, 10 Mac 2010

salam semua

lamanya tak update entry apa2 kat sini....bukan malas tapi kesibukan melanda...2-3 minggu ni aku akan sibuk menghadap ISO sahaja...

ni pun curik tulang jap nak update blog ni...

secara ringkas je la ek...

last week bln lepas along aku dtg lg ke kuantan...huhu..diorang semua ni kemaruk memancing...busy gak la hujung minggu aku tu...

lepas tu aku kena gatal2 start dari tangan sampai ke seluruh badan...letih menggaru...
sampai sekarang ni x hilang2 lagi...mak aku suh balik ambik air penawar...dia takut aku tertegur tapi aku rasa sebenarnya aku x tahan dengan cuaca panas kat kuantan sekarang ni...kepanasan melanda...kekadang sampai 36 degree tu...wah...kalau dok kat umah tetengah hari...kami dah macim cacing kepanasan je rupanya...hakimi? langsung terus pakai pampers je sekeping...aku kalau leh nak berkemban je dlm umah...tapi apa kan daya kan...tak sanggup buruk bebenor rupanya nanti...
aku sangka sbb cuaca ni bukan apa bila panas kita berpeluh kan? dah tu mcm2 la bakteria yg leh hidup kan kat tubuh badan ini dengan mesranya...sbb kalau kat opis ni..aku bukak ekon kuat2 dia ok je..x terasa gatal2 pun...

kemuncak 'kegatalan' ni waktu bila tau? waktu kul 12mlm - 2 pagi...wah...dah 2 mlm ni aku dok bangun mandi mlm2...x kisah la org nak kata apa pun..tak tahan aku...mengenyam je rasa satu badan...

ishkk..kena break kejap...ada org call nak result jap...

ok sambung balik...
lepas mandi tu..aku gasak lak bermandi dengan bedak..pasal nak serap peluh2 bagi dia x gatal2 kan...dah 2 mlm berturut2 aku buat camtu..lega sikit..baru la leh tidur...nak sapu ubat2 gatal ke apa ke..aku x berani lak..takut gak ada effect apa2 kat baby lak kan..sian dia...takpe nak ummi leh tahan lagi...ujian seorang ibu ni...

satu lagi masalah ni...selalu noo kena simpul biawak...mengalahkan biawak aku terguling2 bila kena tu...aduh...sakit tul...hari smlm aku dapat petua lak dr kawan opis ni dia suh gosok2 halia kat kaki masa kena tu..dah smlm aku bawak lak bekal halia masuk tidur..hahaha...kita cuba je la ye

update check up aku...
aisey...org ajak makan kfc lak...pastu aku gi solat jap tadi...
k sambung balik....
memula aku nak update checkup pada 24/2 aritu...
hasil check up je la ye...

berat: naik sampai 68.5kg tu...ambik ko..pasni pulun nak kuruskan balik..
anak: ok, denyut jantung dia 148beat/sec
hb: makin turun lak...dah 11.5 kena makan banyak2 sumber darah ni..
tekanan darah: 110/60

pastu patut hari ni kena minum air gula lagi untuk kedua kalinya tp air gula abis lak..ada ke patut? penat je aku puasa semalam tau...so dia nak tangguh minggu depan...aku kata x leh sbb ada internal audit untuk ISO minggu depan..so tangguh lagi ke minggu depannya lagi...sekali dengan check up untuk bln ni la..24/3 nanti..

keputusan ujian MOGTT aku yg dulu:
sebelum minum air gula: 4.1
dah minum: 4.7
so keputusan ok dan selamat...lagi 2 test menanti...kalau ikutkan kena buat masa 28 minggu dan 32 minggu...dia atas ketiadaan air gula ni kena la anjak sikit ke 30 minggu dan 33 minggu...

aku selalu follow blog kengkawan walaupun x sempat nak mengomen...
adak: ko rajin noo masuk contest ye..aku selalu x sempat la...
aniq atau idah : aku suka la hadiah hari jadi ko tu..yg beso tu tau...transfer kat umah aku leh...? hehehe..
yanti: woi..suspen jantina anak ko...ada harapan lagi nak dpt ppuan tu..
stokin pegnen tu aku dah survey dah...dia dipanggil gak compression sock...kalau tanya stokin peknen..mampus org x tau...ada opismate aku dah ada masa dia kena operate dulu..dia kata beli kat farmasi dlam rm70 gak la...hujung bln ni aku beli...ngeh..ngeh..ngeh...
azie: lawak2 diet tu menceriakan hari akak...
faiz: ko bikin air liur mak buyung ni kecur je tau...nasib aku leh kaber2 lagi tau..
untuk kengkawan lain yg x sebut...nanti aku sebut kat entry lain ek...

k...adios...semoga aku ada masa nak tulis entry di lain kali... Cerita menarik lain

2 Luahan Ikhlas:

Aqeef Aniq berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Nak transfer ke rumah ko ita???
eheheheh tu pun aku susah nak dapat.. nasib la dia meragam tepat pada masanya... hehehehehe

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

idah,
x leh ek? hehehe...aku pun admire dah lama tu...tp akan ku beli juga 1 masa nanti..lepas2 dah beranak ke kan...sbb masa tu dah ada alasan...nak simpan susu utk anak bang...hehehe..