Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Isnin, 12 April 2010

dia buat dah...

hari ni nak cite sikit pasal hakimi...
jumaat lepas, kami balik kampung shah...nak dijadikan cite dah bersiap2 semua tu pampers hakimi tertinggal la pulak...waaa..dah sampai gambang baru sedar...nak buat camno dah tertinggal...kami lak selalu spare 3-4 pampers dalam beg yang ready dalam keta tu...nak dijadikan isu lagi ni..ada lak 1 je dalam beg tu...waa..memula panik gak..nak buat camne ek..last2 kami decide nak atur dia kencing lak la start esok...
jadi bermula la sesi penghantaran hakimi ke tandas...

pagi tu bermula ok je...dia nak ikut dan kencing dengan senang...last sampai tengahari dia malas dah...ajak gi tandas je jawab x nak cing...last2 terkencing gak lepas 15 minit kami tanya...fuh..sangat2 mencabar...malam nak tidur tu kami pakaikan gak pampers kat dia...esok mula balik rutin sama...tapi masa tidur siang je la cam kesian..hari sabtu tu ok x kencing masa tidur..hari ahad sesedor je dah basah dah seluar...masa tu dia sedap tidur lagi tapi bila dah bangun n paksa nak basuh siap adegan merajuk2 lagi tu..letih...

balik lak semalam..kami berenti sekali ajak dia kencing..alhamdulillah nak..sampai rumah lak kencing lagi sekali...alhamdulillah nampak ada perkembangan positif gak...hujung minggu ni aku nak train dia lagi...harap2 dia leh sebelum aku bersalin..dah kira lepas 1 beban nak mengajar tu...kalau dah ada esok susah lak nak mengejar sampai 2 orang sekali kan...

pagi ni lak dia buat hal dah..sampai kat sekolah je x mau masuk..dia dah kata dah x nak..x nak...bila tanya nak gi rumah atuk..dia jawab haah..umah akok...terpaksa lak pujuk2 sikit...baru lah nak gi..lagi nak keluar adik dia ni makin banyak lak dia buat perangai...sabor je la... Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: