Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Khamis, 1 April 2010

lega dah sikit...

hari ni aku lega dah sikit...pasal semalam dah selesai audit dalaman untuk ISO kat lab kami ni...letih gak sebabnya aku kena cover untuk 2 seksyen..bacte dgn viro sekali...naik turun tangga je la...last2 balik rumah semalam cuma makan telur goreng bubuh kicap je dengan hakimi...letih dah..malas nak masak apa dah...

lama dah tak update blog ni...semuanya disebabkan ke'busy'an yang melanda la ni...

hujung minggu lepas kami balik kg dari jumaat sampai ahad...selalu kami balik jumaat mlm sabtu ambik masa dalam 3 hingga 4 jam tapi kali ni kami ambik cuti jumaat tu dan gerak dari rumah kul 9.30 pg...sampai kat umah mak dah kul 4.30 petang...haa..ambik ko dekat 7 jam tu...siang kan..banyak noo tempat nak berhenti dan membeli...hehehe...sambil berenti jap tunggu shah sembahyang jumaat...

hari sabtu ingat lepak2 je kat umah mak sudahnya sebab along pun ada balik sama kami terus plan gi melawat alang kat tenggaroh 3...fuh jauh tul tempat alang tu...pegi je dah dekat 2 jam...letih dok dalam keta sebab jalan dia melambung2..ada kena lalu kawasan hutan sebelum jemaluang lak tu...seram je ikut situ..line tepon pun xde...

dah terlanjur gi umah alang kami terus ke tanjung leman...saje ingat nak berkelah ke apa ke..sebab kena tunggu alang abis keja kul 6.30 ptg kami lepak2 kat umah alang dulu...pastu gi ke tanjung leman...along, shah, abah siap bawak bekal joran lagi tu...sambil diorang memancing kami lepak2 tepi pantai...hakimi dengan awa (anak along) lak berendam sampai la nak balik...hakimi la master mind nyer...dia kan pantang jumpa air...
shah dgn alang dpt la ikan sorang sekor...tp shah punya leh tahan besar..ikan apa tu..belukang kot...aku pun bukan tau sangat..nanti aku upload gambo...
balik dari pantai dah kul 8.30mlm...balik lepak umah alang lagi..mandi2 kan anak2..makan2..kul 10 kami bertolak balik...cam kesian je nak tinggal alang kat tempat yang jauh camtu...sian dia...nak ke bandar mersing pun paling dekat 1 jam setengah...jenuh betul...kami sampai umah dah kul 12 malam..semua anak2 dah selamat tidur kat dalam keta...aku lak,lepas mandi2 je dah tak larat dah...terus zzzz...

keesokkannya cadang nak madi manda kat gunung belumut...tapi shah kuar bandar beli album andak..pastu dia balik je hakimi tengah tidur..pastu adik beradik yang gila mancing ni lak ajak gi memancing haruan lak...dah dekat maghrib baru balik...jadi plan tangguh lain kali je la...malam tu dalam kul 9 malam kami gerak balik ke kuantan...sampai kuantan dah kul 2 pagi...kesian shah sebab kena memandu tanpa henti 2-3 hari ni...anyway...mekasih ye bang kerana memahami... Cerita menarik lain

2 Luahan Ikhlas:

Azie Ziedazzle berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sama la kita.. lepas audit je mmg lega yg amat sgt hehe..

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lum lega lagi la zie..kena lepas pre accessment dulu baru leh lega...