Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Isnin, 17 Mei 2010

pegi hospital!

salam semua,
sihat hari ni?

tengok tajuk aku cam gempak je kan? sebenarnya hari ni dijadualkan aku untuk check up minggu ke 38...
pastu pepagi tadi aku gi la klinik kempadang bertemankan bujang sorang tu...sampai kat sana cam biasa la gi check air kencing, tekanan darah...berat semua...

semua ok tapi bila aku mengadu pasal sakit kat ari2 tu diorang suruh aku gi check terus kat HTAA (low risk)...aku dah cuak gak...tapi cuba gak cool..

sampai seisi nasihat tu diorang ada la cerita sal pil perancang...aku kata la aku tak mau ambik...terus misi tu cam tak puas hati je dengar jawapan aku..dia tanya kenapa..akau kata la aku tak serasi dengan pil tu..dia kata ada macam2 pil kat pasaran sekarang ni..yg aku ambik dulu tu yang paling kuat sebab tu agaknya aku kena kesan macam2 yang aku cakap tu...tapi bila dia dah explain macam2 pun aku still tak minat nak ambik dia terus gak nasihat aku sambil kata la anak rapat2 ni susah la...bla..bla...bla...aku senyum je...

pastu dia tanya dulu lepas bersalin cepat period tak? aku kata la ye sebelum sempat aku jawab apa2 dia dah celah dulu...haaa...subur sesangat la tu...lor...x dengar lagi pun apa aku nak kata...aku sambung lagi dulu sebab x menyusukan anak kot..ye la..hakimi kan menyusu sehari je kan..aku kata la kali ni aku berazam nak susukan anak pulak...tau apa dia jawab? dia kata dia tak jamin kalau tak menyusukan sepenuhnya 2 thn...ceh terasa lak cam dia merendah2kan kemampuan aku je...sedih gak dengar...tapi aku sejukkan hati...kata dalam hati yang dia tak tau aku dah sedia macam2 untuk perah susu untuk anak...shah pun bagi perangsang baik kat semangat aku...tapi last2 aku abaikan je la...dia x rasa apa yang aku rasa selama makan pil tu setahun lebih hari tu...azab...banyak simptom x ok yang aku rasa...bila mengadu kat klinik diorang buat dek je...xde pun nak suggest ubat2 lain yang katanya banyak kat pasaran tu pun...hmmm...entahlah...nasib badan agaknya...

pastu habis2 check semua aku cakap kat shah pasal diorang suh gi low risk untuk check pasal sakit kat ari2 tu...pastu shah terus la bawak aku ke low risk pagi tadi...sampai kat situ diorang tanya ada bawak kain sarung x, sebab hospital punya dah habis....aiseh aku lupa lak kelengkapan aku..cuma ada baju baby je dalam keta..cuai betul kan?
terpaksa la shah patah balik umah...bila dah lama tunggu shah, doc kata masuk je la dulu..kalau dia sampai kang aku leh salin...diorang check ECG sekejap...xde tanda2 contraction lagi...aku dah agak dah..baby dalam perut ni happy lagi bergerak2 mana leh ada contraction kan? eh ye ke? hehe...
pastu diorang check kedudukan kepala...mmg dah dok kat bawah la...pastu check jalan still closed...

pastu doc tu buat eksperimen scan lak kat perut aku...lama gak la...semuanya sampai dekat kul 12...sudahnya shah terpaksa amik EL sebab separuh hari dah tak keja...last sekali doc suh balik je sebab xde apa2 tanda lagi menunjukkan nak bersalin lagi... suspen je kan? hehe...
apa2 pun balik kang nak prepare barang2 aku masuk sekali dalam beg anak tu...takut lupa lak lagi.. Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: