Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Rabu, 11 Ogos 2010

pam susu

salam pagi ramadhan semua,

hari ni dah masuk bulan ramadhan pun, aku harap sangat tahun ni dapat puasa penuh...insyallah rasanya sbb sampai ke hari ni aku lum kena period lagi, mungkin sebab masih susukan najmi agaknya..alhamdulillah...
hari ni aku nak cite pasal rutin pam susu aku kat opis ni..
selalunya aku start pam dlm kul 10am, 1pm dan 4pm..satu sesi lagi aku buat kat umah..pepagi buta la biasanya...dlm kul 2-3 pg la gitu...
tapi bila bulan puasa ni rutin aku cam dah tukar sikit kot..
sebab najmi menyusu awal, dalam kul 4 pg..pastu aku bangun sediakan makanan sahur..lepas sahur dalam kul 5 tu aku pam nak menunggukan subuh kan..

hari ni la start rutin baru aku dan ni la hasil aku pagi tadi...tarra...
banyak kan? ni yang nak buat aku makin semangat nak mengepam untuk najmi ni...tapi aku masih top up dengan susu formula gak..
yang ni hasil aku guna pam manual medela tu...bagus kan? selama ni aku pakai spectra 3 yang elektrik tu..cam tak bape sesuai dengan aku kot...dapat sikit je...doakan aku berjaya ye kawan2...

p/s sesiapa yang berhajat nak beli pam spectra 3 aku tu bagitau ye...nak let go je la...condition still tip top sebab baru pakai 2 bulan je..tu pun on off...bila rajin je..hehe.. Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: