Follow my blog with Bloglovin

Rabu, 8 Disember 2010

aiskrim buatan tangan



salam semua,

hari ni aku nak cite sal eskrim yg dah lama aku buat...sebelum najmi masuk wad lagi..

resepi dia aku dapat dari kawan sek lama dulu..awa..mekasih awa..memang sedap!

nak try?

pakai susu segar 445ml..aku pakai yg dutch lady punya botol bulat kecik tu (450ml)..
pastu letak coffeemate yg bungkus kecik 250gm
letak 2 sudu gula..
diorang suh letak esen vanilla tapi aku x letak..aku x suka..buat kek pun aku selalu ngelat...hehe..

pastu korang godak guna mixer atau blender..aku try buat kat kg benda ni pakai mixer mak aku..x menjadik sbb kurang power..berjam aku mix x jadi2..
pakai blender aku x try lg.. Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: