Follow my blog with Bloglovin

Sabtu, 4 Disember 2010

live dari spital...





salam semua,

hari ni secara live dari Hospital Pakar Kuantan...semua anak2 dah tidur...so boleh la menaip entry jap kat blog..ceh..macam ramai sangat lak anak kan..kekeke...alamak hantu game dah bangun lak..sah jap lagi dia nak main game lak ni...jap ye nak bg ummi abiskan entry ni dulu ye...

hari ni dah masuk hari keempat kami kat sini...adik dah makin ok dah leh minum susu dan ketawa2..kalau tak cam kesian sangat rupa dia..

semua org tanya nape kami tak gi Hospital Besar/HTAA..jawapan aku senang dan pendek je..aku serik dengan pengalaman masa abang long dan adik masa umur 3 hari dulu..jadi-jadi la...

kat sini kami ambik bilik single..room 112..boleh tahan harga bilik dia rm160 sehari lum masuk makan lagi...makan kami beli kat luar je...jimat sikit...bil entah berapa tah..tapi tawakal je la...anak punya pasal..keja kuat2 kalau bukan untuk anak utk sapa lg kan? memula aritu dpt bilik 4 org sebilik tapi susah nak control abg long, asyik keluar masuk je..dah la aku nak kena jaga adik lagi...last2 kami tukar ambik single..sudahnya dengan shah sekali tidur berkampung kat sini..hahaha..

rutin kami kat sini pepagi adik kena puasa dr kul 7am sampai 9am..sebelum kul 9am kena pastikan abg long dah mandi...kul 9am kami jalan2 sesama naik tingkat 4 untuk buat physioteraphy kat adik...sian lak bila dia nangis2 bila kena suction tu..apa nak buat dik...ummi terpaksa...tak sampai hati ko...

lepas siap suction kami kena gi bawah lak...ni bukan masuk jadual adik pun tapi jadual wajib abg long..beli jajan n menan...siap dah tau dah nak tekan2 button kat lift tau..dari tingkat bawah dia siap syor lagi "aik angga la mi" (naik tangga la mi)...cehh..metang la ummi ko ni 'lebih besar sikit' ko suruh senam lak ye...sib baik 1 tingkat je...

ehhh...dia sambung tidur lak..leh la ummi taip lelama lagi..hehehe...

dah tu balik ke bilik ummi bagi adik susu, kat sini dia fully breastfeed...aku nak bagi gak botol tapi shah tak kasi..lepas tu aku bagi adik ubat pastu susu lagi bagi pujuk sikit..pastu dia tidur manjang..kena kejut setiap 1 jam untuk bg susu..alhamdulillah dia minum walaupun kejap2..

kul 1 ni lak dah start puasa untuk buat suction kul 3pm nanti..
k la shah dah balik dah bawak barang2 order tadi..ceh mcm budak delivery lak ye..hehe..sorry bang..

k ni gambar anak2 aku kat spital ni..dengan ummi dia interprem sekali...layan.. Cerita menarik lain

2 Luahan Ikhlas:

ieda berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

semoga bb cepat2 sembuh ..
sedih pulak akak baca ari2 kena suntik .. huhuhu manalahh tahan kann ..
bb kenapa sebenarnya dikk ??
hsp pakar kuantan tuu akak selalu gi sbb ada budak2 praktikal nursing .. skrg dah x der rasanya ...

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mekasih kak...dia dah sihat dah skrg..
sy lagi sedih kak...kat KSH tu doc buat depan mata kita...wah..x leh tahan dengar dia nangis..
ada lg bebudak praktikal tp yg KPJ punya je la..