Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Khamis, 20 Januari 2011

kek coklat strawberry...


salam semua,
curik masa sikit nak update blog..

sebenarnya aku nak tunaikan janji dengan faiz untuk bagi testi tentang kek dia yang aku order haritu...

sebelum aku cite testi ni aku nak cite sikit sal cik faiz ni...dia buat part time buat kek dan coklat..salah sorang antara kawan2 aku yg rajin buat benda2 camni..aku salute korang tau..kalau kena aku ni agaknya anak2 aku dah sama dok dalam mangkuk bancuh kek tu kot...huhuhu..mesti korang ngeri nak makan kalau aku buat kek lain kali kan....hehehe...takde la takat 1 kek tu boleh la lagi...opss melalut la pulak...k kita sambung balik cite kek faiz ni...

alkisah aku gi putrajaya haritu...dah kebetulan dekat dengan serdang tu aku pun mengorder la kek dgn faiz ni...dan terpaksa la faiz ni gi ngantor kat masjid UPM masa org sesibuk gi sembahyang maghrib lak...

jadi testimoni dia camni ye cik faiz,

memula pasal kek ni ye...aku rasa ada miscommunication masa kita order mengorder tu kot...aku ingat ko biasa makan kat secret recipe...tu yang aku main order je cam sercet recipe punya tu....sekali ko tak tau lak...aiseh...nampak no aku je muka yang selalu beli membeli ni kan...hehehe....

ni rupa kek yang aku nak tu faiz =

ni lak kek yang ko buat =



rupa: cantik cuma tang kat atas tu kena perbaiki...bagi lagi smooth je...hehe..cam aku pandai buat kek lelawa camni kan...takpe faiz practice makes perfect!
hiasan: cantik...dan nampak sedap (sesedap rasanya)..anak aku teruja tengok strawberry tu...
rasa: alhamdulillah sangat sedap...dan yang penting anak aku suka...
krim: sedang2...tak manis pun...kami lagi suka...sebab kami dah cukup manis pun...hehehe...

ni lak gambar anak aku yang tengah excited makan...


ini komen membina dari aku tau...jangan kecik hati...
anyway...kek ko memang sedap....mekasih ye sudi ambik order dari aku yang banyak songeh ni....

p/s: sila abaikan pisau gedabak adik aku tu ye... Cerita menarik lain

3 Luahan Ikhlas:

ieda berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah2 dikk sedap tuu .. makan ramai2 ngan anak2 lagi best .. akak kalau beli kek x leh idang depan mereka lamatnya x sempat lah akak heheheh

ozzyorange9768 berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waahh thanks ita n no problem. mmg betul aku tak penah beli kek strawbery kat SR, aku cuma beli kat situ cheesecake n kek coklat pisang ( ermm tak silap aku lah)..tu pun dulu dah lama..sekang klu nak makan sgt, buat je..jadi aku mmg confuse..sori yer..maaf dgn segala kekurangan

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kak ieda:
mmg sdap tau tak tipu...hehe..sama je kak nasib baru sorang anak yg tau makan..hahaha..

faiz:
hahaha..kan aku dah kata aku je yg selalu membeli ni...no problem..lainkali kalau aku order jgn serik ye..