Follow my blog with Bloglovin

Khamis, 24 Februari 2011

BOTOL? NO MORE!!!

salam semua,

sorry la ye blog lama x update...terhimpit dan dihimpit kerja yang bertimbun2...cam tak nak abis lak tu...waaa....ada sesapa nak tolong?

rehat kejap la kasi update sama blog jap...

tengok tajuk gempak tak...? hehe...gempak kan? aku nak cite dengan korang pasal abg long benornye ni....dia dah lama quit botol susu dia tau...tak percaya? percayaaaalaah....

al kisah mulanya masa kami gi Cameron Highlands dulu la tu...pepagi terus angkut dia yg tak bangun tidur n tak mandi lagi masuk keta kan..sellau pepagi camtu dia minta susu milo ( susu coklat dlm botol) tapi kami nekad je kalau dia mintak cakap tinggal kat umah...

tapi pagi tu dia tak mintak, tengah jalan pun kami cuma bagi dia minum milo dalam kotak je...dia lupa jap..pastu sampai CH pun dia x mintak lagi...tup2 mlm tu dia request lak....aku dgn shah pakat kata tinggal kat umah..esok kita beli..dia ok..

pastu sejuk kat sana kot terus dia lupa...hehe...

tapi masa balik kg, dia ingat jap tapi shah acah lak kata xde jual kat kg...hehe...bijak tak?

balik umah kami lak dia mintak lagi tapi aku kata lak mlm2 takde jual susu milo kena beli siang2...esok ingatkan ummi beli ye...bijak lagi tak? mmg otak penipu...hehe...
tapi dia ingatkan betul2 ko...ayah dia nak gi keja, siap pesan jangan lupa beli susu milo...
ayah dia buat2 lupa lak....

so skrg ni stop terus, kami cuma bagi air milo je..kadang2 aku bancuh susu dalam cawan bagi dia minum gak...n top up gak dengan nutrigen...kesian kan mana nak tampung keperluan kalsium dia...lepas dia stop botol ni alhamdulillah selera makan dia pun ok tau...berbaloi2...
dia pun dah pandai lak..kalau nak tidur, siap suruh teman gi peti ais nak minum air milo dulu...

jadi tersadai la botol susu barney dia tu atas sinki....huhu...baru berangan nak tukar puting hari tu..nasib tak beli lagi...

dengan rasminya esok genap 2 minggu abg long putus botol susu...yeaah..berjaya..tinggal misi pampers je lagi ni...camne ummi dia malas noo nak bangun duduk...

Misi 'SAY NO TO BOTOL' succeed.. Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: