Follow my blog with Bloglovin

Isnin, 25 April 2011

abg long.... cakap..cakap...cakap..

salam,

nak cerita pasal abg long lagi ni....

abg long memang dah makin pandai cakap....

masa hari sabtu lepas aku bawak mak dan adik azah gi bandar nak carik langsir....  mak berangan nak tukar langsir dia... bila dah dapat langsir tu kami ingat nak singgah beli big apple donut.... bila pusing2 nak cari jalan nak ke kluang mall tu... ada la kami lalu kat kedai beskal... ada pulak tu kereta yang macam kami belikan kat abg long dulu... dia yang tegur dulu... sama la dengan kereta abg long tu... aku pun tak perasan dia boleh perasan pulak...

maka terjadi la perbualan antara tok wan dengan cucu dia...

tok wan: cantik la kereta abg long camtu...
abg long: cantik...
tok wan: tok wan nak pinjam boleh?
abg long: tak boleh... jauh... kat rumah saya la...
tok wan: boleh la...tok wan ambik kat rumah abg long ye...
abg long: tak boleh... tok wan besar lagi... saya kecik lagi... tok wan tak boleh naik.. tak muat...

tetiba lak ada sesorang menyampuk...

mak usu azah: maksu boleh naik tak?
abg long: sambil tengok maksu atas sampai bawah.... tak boleh... tak muat...maksu besar juga...
mak usu azah: haaa... bertuah punya anak.. maksu kurus ke gemuk?
abg long: gemuk.... hehehe...

kami semua...pakat gelak ramai2.... hahaha....

moral of the story: jangan tanya budak kecik... diorang jujur tau.... Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: