Follow my blog with Bloglovin

Isnin, 18 April 2011

selsema..

salam semua,

2 hari lepas aku pengsan kat rumah.... bukan pengsan nape pun.... cuma gara2 dapat jangkitan selsema dari adik najmi la ni... hari jumaat dia kena, hari sabtu jangkit kat ummi dia...hari ahad pulak menjangkit kat ayah dia.... nasib baik abg long dah kena awal2 kalau tak mesti satu rumah pengsan...

lagi best bila ummi dgn ayah tertidur sebab selsema, anak2 pulak busy... busy menyepahkan rumah... sekali kami bangun tidur...laaa rumah...apa sudah jadi...? siap ada sesi gaduh2 rebut mainan lagi tu....

ini la jadinya bila ummi sakit... kesian kat anak2... bukak je mata.. terus abg long mengadu... ummi.. saya lapar... nak makan nasi...  terpaksa jugak kerahkan badan bangun masak lauk untuk anak2... tengok2 peti ada brokoli, kentang dan lobak...kerat2 semua aku masak rebus2 je... untuk adik lenyek2 sekali dengan bubur nasi dia... untuk abg long hidang sekali dgn nasi.. laju je dia makan... kesian dia lama dah dia tunggu nak nasi agaknya...

ni pun masih berat je kepala rasa... nak makan ubat kang terus tak leh keja la jawabnya... Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: