Follow my blog with Bloglovin

Rabu, 4 Mei 2011

apa tanda bumi dah tercemar....

salam semua,

pagi ni agak sibuk menyiapkan report kes... tapi nak curi masa juga update blog ni... sebelum aku terus ke bilik post mortem untuk settle lagi 3 kes menunggu di situ...

pagi tadi kami naik motor ke tempat keja... nak jimat minyak sikit la... dah banyak abis duit kat minyak kereta bulan ni.. itu pun kami dah kurang jalan2 sekarang ni...

banyak kelebihan naik motor ni... pertama boleh jimat minyak... kedua boleh sampai awal..... kami kena balik awal sekarang ni sebab lepas je pukul 6 petang dah ada bayaran tambahan dikenakan untuk anak yang balik lewat...

tengah2 jalan tadi terfikir.... banyak tanda2 bumi kita dah tercemar kan?

korang nak tau apa dia?

1. korang cuba duduk2 senyap2 kat rumah..... ada tak bunyi katak?
kalau jawapan korang takde sah kawasan rumah korang tu dah tercemar... sampai katak pun tak boleh hidup... korang tak caya cakap aku...leh baca kat sini... cerita pasal katak...

2. korang perasan tak bunga yang kaler perpel kat yang selalu tumbuh meliar kat tepi2 jalan tu... orang panggil nama dia bunga seri pagi... kalau dah takde jugak kat kawasan korang pun kira dah tercemar jugak la tu... yang ni tanpa disokong oleh fakta ok... aku saje je buat cerita... nak baca boleh... percaya? ikut suka... hehe...

3. cuba perhati sikit ada tak bunyi citt...cittt... masa korang duduk senyap2 atau selepas lampu padam? kalau ada lagi la tinggi tahap pencemaran kat tempat korang tu.... yang ini tak yah nak sokong dengan fakta la... mesti betul punya... cik menti ni.... nama glamer la ye... atau nama tak glamer tikus memang suka tempat yang amat tercemar dan kotor ok...

eh ok la pepetang sikit ke kalau aku ada idea aku sambung cerita aku orang susah part 4 ke kan....? errrr....ada orang tunggu aku letak ke ek? Cerita menarik lain

3 Luahan Ikhlas:

luckylizan berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ya lah..lama dah tak bunyik katak kat umah ni, bunyi cit cit tu siang buta pun ada bunyik kat atas siling umah ni berlari2 anak lagi tu..

ieda berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

eh ye ke nie ita ... kang main2 nieeeee ekekkeke
balik nie nak dgr baik2 .. mana tahu sedar x sedar berlambak katak huhuhu

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

luckylizan:
huhu... dashyat dah area u tinggal tu... mcm seram je...

kak ieda:
ye la kak... gi baca kat link sy letak tu...

hehe kalau berlambak maknanya ok lagi la tu kak...