Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Khamis, 5 Mei 2011

bestnya...hujan...

salam semua,

dah ada yang balik rumah.... bestnya.... aku belum lagi.... kena tunggu 5.30 petang baru buah hati datang ambik....

hujan2 ni ingat nak kongsi sikit tips untuk selalu rasa bahagia dan menghargai orang lain la... korang nak share ke?
sebelum tu layan gambar hujan ni dulu...
korang tak bape nampak? cukuplah.... ada gambar air2 sikit kat luar tu kan....

ok tips yang aku cakap ni ada satu je.... selalu kalau wife yang selalu dihantar dan dijemput oleh sang suami korang panggil apa kat suami korang tu ye? kalau ada yg boyfren ambik pun leh jawab jugak....

maksud aku nama panggilan dia di depan kawan2 korang la.....

ada kawan kat opis aku kata....
"hari ni balik lambat sikit pasal bas lambat"
jadi gelarannya adalah pemandu bas kan?

sedap ke dengar? kalau gurau2 antara kawan tentu takpe tapi kalau suami dia yang dengar camne? apa dia kata? mesti dia kata wife dia tak hargai dia selama ni kan?

jadi untuk korang yang dah kawin tapi belum mengamalkan dan yang belum kawin dan dah tentu belum mengamalkan kan? eh ke dah?
rajin2 kan mulut sebut yang baik2 je....

antara contoh:
"saya balik lambat hari ni sebab buah hati saya lambat sikit...."

boleh camtu?

p/s cepat la sikit sampai bang.... seram dah bunyi guruh2 sekali dengan kilat2 nyambar ni... Cerita menarik lain