Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Jumaat, 15 Julai 2011

alamak...sesi hon pepagi...

salam,

pepagi tadi pulak ada sesi membunyi hon kat area rumah... cerita dia pasal orang sebelah rumah ni selalu keluar lepas subuh untuk gi keja... tetiba pulak ada keta block kat pagar umah dia... aku dengar bising2 hon dan ada orang cakap dia tak tau orang nak keluar....

aik??? tak tau... tolong la bang... depan rumah orang tu... ada nampak kereta sure la orang nak keluar masuk kan...? takkan boleh bagi alasan camtu?

sebenarnya orang2 ni bukan orang sini rasanya... diorang datang untuk game yang tengah sibuk berlangsung kat padang MPK tu kot... aku tengok ada 4-5 keta asing park kat sekitar kawasan rumah kami ni... sampai ada yang park dalam garaj orang lagi tu... aku rasa rumah pakcik yang selang sebuah dari rumah kami ni dia buat homestay kot... sebab hari tu ada rombongan pengantin duduk.. ni rombongan orang main softball pulak....mungkin masa dia park tu malam... dia tengok rumah pakcik tu senyap je cam takde orang... area rumah aku ni cuma ada 4-5 rumah je orang dah duduk yang lain semua memang kosong lagi... tambah pulak  pakcik tu tak pasang langsir... dia selalu balik keja awal dan keluar awal pagi... malam mmg jarang keluar kecuali ke surau je... tambah lak dia tinggal sorang2... kadang2 rasa cam rumah aku he yang havoc dengan anak2 menangis... dengan suara ummi dia cam halilintar... hehe... tu belum kira time gaduh dengan anak2 lagi tu...

tak kisah la nak buat homestay ke apa ke tapi kenalah hormat kawasan org lain kan...? kalau aku kena pun hangin... Cerita menarik lain