Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Rabu, 27 Julai 2011

basikal baru abg long...

salam,

nak menunjuk beskal baru abg long yang ayah dia belikan semalam petang....

dah 2-3 hari dia merengek nak basikal besar sebenarnya... semuanya gara2 lawatan sambil tengok2 ummi dengan ayah dia ke manjaku yang baru buka tu.... dia menangis2 nak beli mainan keretapi Thomas.... huhu... mahal tu nak... rm170++ mana la nak cekau duit tu..... kami buat tak layan je...

pastu naik tingkat atas lak dia merengek2 dan siap cuba lagi naik lagi basikal tu... last2 kami kata "tak yah la abg long .... ummi dengan ayah takde duit... besok kalau kita ada duit kita beli ye nak... " nasib dia ok...

tapi lepas tu hari2 sebut..." ayah nak gi keja...kumpul duit banyak2.... nak beli basikal saya..."
aduh sedihnya dengar..... pasal tu jugak shah terus gi kedai basikal semalam petang.....

masa dia jemput akau semalam dah tersadai basikal tu kat seat belakang.... kasih seorang ayah lagi....

ok... jom kita layan gambar orang main basikal baru ok..... adik najmi menempel jugak sambil naik basikal lama abg long.... tapi masih orang lain kena tolak....huhu...



Cerita menarik lain