Follow my blog with Bloglovin

Khamis, 28 Julai 2011

bersiaran dari ipoh..

salam semua,

dah tidur ke? aku takleh tidur malam ni... dah memang jangka dari awal pun... nasib la program esok petang... kalau tak mesti sangap esok pepagi kan.... malam ni disebabkan kena outstation ke ipoh... maka kami terpaksa bermalam.... sampai tadi dalam pukul 9 malam... kami gerak dari kuantan dalam pukul 2 petang...lama berhenti kat hentian tapah je tadi.. dari pukul 6.15 petang  tadi...lepas selesai maghrib semua baru sambung jalan ke ipoh...

sesampai kat ipoh pulak kami  melilau cari hotel... terus tuju bandar.... serius aku dgn sorang staff ni dah bertahun tak datang ipoh... blur ko nak tidur mana... driver lak langsung tak pernah datang sini... lagi blur... kami pusing2 kat tengah bandar tadi... cari2 hotel... tengok2 pulak kedai makan... yang ni harus la kan... takkan nak berlapar lak esok... sekali semua kedai makan cina daa... siap ada signboard tiger beer...carlsberg segala tu...cuak aku tengok... tu kat area hotel grand view.... last2 staf aku tu try call kawan dia tanya ada mana... dia kata ada kat VRI... jadi kami gi ambik dia dulu...

dia ajak pusing2 kat area medan gopeng... ok dah situ ada macam2 kedai makan tapi sayang takde hotel lak nak lepak... ada motel kat depan sikit tu... simple stay motel kot nama dia.. tengok bilik cam ok... rm80 semalam tapi sekali bilik air je kat dalam... tandas duduk luar... huhu seram aku... dah la ada habit gi bilik air memalam... nak kena keluar bilik lak... alahai... tak jadi...

kami jalan depan sikit..member tu kata area jalan apa tadi ek... ada puteh2 belakang dia... tp aku cuma ingat dia kata jalan nak ke kampar... dia bawak ke hotel ritz garden... sekali tanya harga bilik... rm145 semalam... habis diskaun dia leh bagi rm125 tanpa sarapan... kami try lak tanya hotel sebelah dia... hotel ritz kowloon... eh jap ek..sejuk la  pulak...aku gi slowkan air cond dulu...

hotel ni sekali tanya deluxe dia rm80 dengan 1 sarapan... ok la kan... sarapan kat hotel sebelah je ni... diorang ni adik beradik je kot... cuma ada yg bajet dan exclusive punya kot... staf aku gi naik dan dia kata bilik ok... aku asal ada area untuk solat je ok la... sebab dulu aku duduk kat sun inn kat seri kembangan tu teruk beb... dah la sempit, kena lak solat atas katil pasal takde kawasan... azab...dan 1 lagi tandas ada kat dalam...hehe.....ok hotel settle... depan ni pun ada kedai makan... dia kata bukak sampai 5 pagi... aku nampak ada jual burger dan sate... belah sana sikit ada kedai nasi kandar... huhu...nasi kandar tu... nasib hari dah malam... kalau tak mau aku gi dah ni....

ingat tadi nak hantar barang dan lepas tu keluar makan... sekali dah masuk... mandi... malas la pulak... esok je la... kita layan gambar hotel ek...






korang nilai la sendiri ek... aku nak cuba tidur ni.... diorang semua kat rumah tadi dah tidur dari kul 10 tadi dah... aku yg terkulat2 sorang kat sini... hish tak best betul kan?
Cerita menarik lain