Jumaat, 29 Julai 2011

bersiaran semula dari kuantan..

salam semua,

salamat jumaat ye... tadi pagi dah selamat masuk opis... ada pulak bengkel hari ni sampai petang... ni ada masa rehat ni nak update sekejap...

malam tadi dah boleh senyum lebar pasal dah boleh tidur lena dengan anak2 kat depan mata... alhamdulillah dah selamat sampai sini dalam pukul 11.30 malam tadi setelah 2 kali berhenti di sepanjang lebuhraya... letih berjalan jauh ni... lama dah tak jalan jauh2 camni...

ni nak cerita semalam sebelum kami balik sempat memborong buat di jalan ampang.... mana tak gila ko... buah manggis kat sini rm5 sekilo kat sana baru rm3.50 je... jambu batu pulak rm4 kat sini... ipoh baru rm2 sekilo... mujur kami naik kembara.. kalau tak mau member tu borong durian gak kot... hehe...

malam tadi... sesampai je ummi kat rumah abg long keluar dulu... bila tanya mana ayah.. jawapan dia ayah jaga adik... dia yang susah payah tolong ummi dia mengangkut beg dengan buah-buahan semua tu... rajin anak ummi boleh diharap... cuma tak tahannya tak berhenti tanya itu ini... letih nak kena jawab... ummi pergi mana la... naik keta sapa la... huh banyak lagi la...

tapi yang best bila dia tolong bawak buah manggis tu....dia cakap "tak pe ummi biar saya bawak, tengok ni saya kuat kan?" .... hehe... anak... anak... letih pun hilang ke mana tah masa tu...

abg ngah pulak... nampak je ummi dia terus jaga... ummi dia gi tanggal tudung kejap pun dia ingat nak kena tinggal lagi... terus menangis... lepas tu melekap je kerja dia... sian adik kena tinggal ye... abg long pun cakap..."adik cari ummi aje"... alahai sedih ummi dengar nak...

malam ni nak balik kampung pulak... jom mari kita gi makan buah durian pulak... Cerita menarik lain
This entry was posted in