Follow my blog with Bloglovin

Sabtu, 23 Julai 2011

best kan masa kecik2?

salam semua,

saje je nak update blog cuti2 ni... aku nak letak gambar... gambar ni aku ambik masa bawak anak jalan2 ke zoo teruntum awal bulan ni aritu... sesaje cari tempat riadah yang masih free...

hari tu kami nasib baik la... ada orang bawak ular sawa masa hakimi tengah best2 naik kuda... naik kuda kat sini kena charge rm5 untuk  2 pusingan... oklah janji anak tu senyum lebar... suka dia bila kita luangkan masa kat dia.... ye la jarang dapat camni... selalu ayah dia kena keja sabtu dan ahad... lepak dengan ummi je kat rumah... shah dapat cuti 2 kali je sebulan... sekali yang lain tu kami sibuk nak balik kg pulak jenguk orang tua... sementara masih ada kan... hargailah mereka...

balik semula cerita zoo tadi.. zoo ni buka setiap hari tapi kami selalu pegi time cuti je.. best gak untuk level free ni... ada beruang... ular.. buaya... rusa... burung ostrich... arnab.. itik...ayam... lembu bali...kura2.. burung2... banyak gak la...cukup la untuk anak bandar kenal binatang... kadang2 kalau nasib baik siap ada babi lagi tu... hehe... yg ni zoo tak bela... dia selalu datang sendiri...

pasal ular sawa tadi kami tak ambik gambar sebab kena bayar... malas la ambik gambar ular pun kena bayar... lepas tu kami naik atas bukit ada org bawak anak buaya... kami sebok snap sana sini.. posing sakan... maklum la free.. abg long cam cuak jugak tgk anak buaya ni...hehe.. dia memang penakut sikit..

lepas tu aku jalan2 kat bawah nak bawak abg long main gelusur... sebelum tu ada la ternampak 2 orang budak perempuan ni duduk kat hujung taman... tah mana mak bapak diorang tah... tapi diorang ni sebok betul memasak... buat kami rasa nak snap je gambar diorang.... hehe... best kan jadi budak kecik...?


boleh bagi nasi goreng satu kak?
Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: