Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Khamis, 21 Julai 2011

cerita best Part last.....

salam semua,

tadi baru je aku kata tak jadi kan? tangguh esok...hehe... sekali aku cecuba lak pasang wayar henset tu... waa... menjadi la connection PC suite tu.... saje je nak bagi aku susah kan....hehe....nak kongsi gak dengan korang berita best ni... korang ingat tak cerita best aku yang sebelum2 ni....? ala yang ada banyak2 part tu.... haaa... kali ni aku nak cerita part yang last sekali.....meh baca meh.... yang duduk jauh sangat dari monitor tu meh duduk rapat2 meh....

cerita ni aku cerita kat korang je tau... family aku yang terdekat pun tak tau lagi berita ni... kira cam nak bagi suprise la ni....


memula aku bagi tengok gambar dulu.....


gambar ni masa umur "adik" ni baru je 14 minggu je ni.... berat pun baru 93 gram... kecik kan lagi....? ok tengok gambar ni pulak....


nampak tak gambar atas tu....hehe... dia dah pandai hisap jari.... cute kan? anak pertama kami scan dah pandai hisap jari.... doc klinik al-amin, kata bermakna dia tak tidur dan tgh berjaga... doc rajin dan baik hati print sampai 5 gambar baby masa ni... hehe.. tq doc! "adik" dijangka akan keluar pada 13/12/2011.... wah setahun satu anak ko taa...!

lepas ambik gambar ni kami berdua senyum je... alhamdulillah ada rezeki kami lagi... masa scan ni bertarikh 14/6/2011 ... dah lebih sebulan kan korang? sorry ek... aku ada masalah dgn wayar hp ni ha.. dah tu malas noo nak bukak berukband tu...

jadi 1/7/2011 tu aku baru gi buat buku pink kaler tu kat klinik kempadang... dah selamat pergi untuk ujian MOGTT pertama dan dan check up kali kedua kat klinik jalan gambut pun 11/7/2011 lepas... alhamdulillah doc scan sekali lagi baby... dia sihat... dah bertambah berat dia... dah 150 gram dah pun...doc estimate umur dia masa ni average dalam 16 minggu 6 hari... jadi hari ni kemungkinan umur dia dah 18 minggu 2 hari... doc estimate due pada 26/12/2011 tapi dia kata stick dengan due yg awal masa scan 14 minggu aritu... ok doc!...."adik" dah mula sepak2 manja kat dalam perut ni ha... rasa bahagia je rasa kan.... tapi ummi dia dah mula rasa tak selesa pakai baju kurung... kain dah mula x leh nak zip... nak pakai baju2 ngandung belum boleh lagi.... abg ngah (adik najmi) masih sudi minum susu ummi lagi... bebila je boleh selak baju ummi... huhu...

harap2 masa "adik " nak keluar esok abg ngah dah boleh berjalan la.... kalau tak camne agaknya ye....? hish malas la nak bayangkan.....


p/s ayat tak best masa aku gi klinik tu... boleh dia tanya... eh buku pink lagi? awak ngandung lagi ke? kenapa ? tak percaya ke?...... by age 35 aku nak stop dah... x larat bawak perut dah... Cerita menarik lain