Follow my blog with Bloglovin

Khamis, 21 Julai 2011

kabare?

salam semua....

korang sihat pagi ni? saje je tajuk pagi ni cakap jawa sikit... kabare = apa khabar...

aku anak jawa sebenarnya cuma anak jawa yang tak pandai cakap jawa dan tak faham cakap jawa... hehe... mak tak pernah ajar... kalau tanya mak pun dia banyak dah lupa.. dulu masa bebaru kawin dengan abah, mak memang langsung tak pandai cakap melayu... macam ayam dengan itik duduk serumah... hehe... last2 mak yang lupa bahasa ibunda dia... kesian kat mak... sekarang ni kalau nak recall apa yang adik beradik dia cakap pun dia dah macam blur je... anak2 lagi la fail kan?

sory la lama tak update blog... sempat jengah2 blog korang kejap2 je... kelmarin ada meeting... ada kerja lain pulak lepas tu... semalam lak... 1 hari ada kursus... hari ni baru sempat nak update....

errr.... jap2 lagi aku nak update cerita best part last ni... korang nak baca... ok.. tunggu ek... bagi aku free sikit pasal ada burung serindit menunggu utk dibedah siasat tu... huhu.. ayat tak ingat tu... k see u later... Cerita menarik lain