Follow my blog with Bloglovin

Sabtu, 20 Ogos 2011

kita memang tak belajar dari pengalaman orang lain kan?

salam semua,

sebenarnya post ni dah lama aku nak postkan, sejak aku ternampak beg tangan kat dalam bakul motor seseorang masa nak pegi kerja.... dan aku pun pernah postkan entry ni... Sama-samalah kita fikir2kan..

dan 2 hari lepas pulak aku dapat snap gambar ni masa tunggu traffic light...



kenapa la kita pernah belajar dari kesilapan orang lain? ke memang kita dah selalu biasa buat benda yang kita biasa buat hari2 sampai kita tak sedar kadang kala perkara tu boleh membahayakan nyawa dan harta benda kita...

gambar yang aku tunjuk kat atas tu bukti orang kita masih sambil lewa... cuba tengok dompet kat poket dia tu... kalau aku jadi penyeluk saku pun aku sapu... rezeki tu beb... dapat banyak ke sikit ke... ada aku kisah? janji ada kan....

sama2 la kita renungkan... jangan dah jadi mangsa ragut baru nak menyesal... Cerita menarik lain