Follow my blog with Bloglovin

Khamis, 4 Ogos 2011

ramadhan hari ke 4.. menu berbuka semalam..

salam semua,

dah rehat? korang buat apa ye masa rehat? aku tengah nak buat entry... hehe.. mata ngantuk tapi kalau tidur ni confirm aku tak sedor punya... jadinya aku malas nak tidur.. baik siapkan kerja2 ye tak?

sambil tu leh hadap blog...

sedar tak sedar dah masuk hari ke 4 kita puasa kan... kejap je... dan alhamdulillah aku masih terus bertahan... kali ni dugaan berpuasa tak macam tahun2 lepas... tahun sebelum tu masa belum mengandungkan najmi... biasa2 je... tahun lepas pulak tengah menyusukan dan aktif mengepam untuk najmi... dugaan dia lagi tambah besar... haus yang paling tak tahan tu.... tapi alhamdulillah aku berjaya abiskan jugak sebulan... tahun ni pulak tengah mengandungkan si kecik ni pulak.. harap2nya boleh la bertahan sampai sebulan...

cuma yang peliknya kali ni macam ngandung abg long dulu la... kalau nak sampai petang je dia start mabuk2 macam angin tu.... tapi aku buat dek je sebab biasa tengah sibuk buat juadah berbuka jadi aku boleh abaikan sambil buat kerja...

ni nak cerita pulak pasal menu semalam.... tapi sekali lagi aku mintak maaf pasal tak sempat mengambil gambar ek....

pertama sebab aku punya skill tak macam orang pro yang ada kamera best2 tu...
kedua sebab dapur aku ni haaa... malu ooo nak tunjuk kat orang... tak cukup sifat.... kami makan atas meja jepun je yang....
ketiga sebab aku masak bukan dalam periuk steamboat betul2 punya...kami pakai multipurpose cooker tu je... ala kadar...
keempat sebab aku masak lambat pasal takde letrik semalam kat umah masa aku balik... waa... saje je kan TNB ni... dengki kat aku la tu... dah la periuk tu pakai letrik... last2 siap semua ngam2 waktu berbuka... sekali lagi... lelah makcik...semua dah kerumun depan periuk masa berbuka tu... hehe.. termasuk si kecik tu... ( dia memang selalu menyebok)..

jadi maaf la sesapa yang nak tengok entry ada gambar makanan2 semua tu ye... nampaknya anda akan kecewa...

tapi kesimpulannya... marveles la buat sendiri... lagi la bila tengok shah makan berpeluh2... hehe... sayang abang....

p/s jimat duit tak yah nak gi kat East Coast Steamboat dah.... Cerita menarik lain