Follow my blog with Bloglovin

Sabtu, 17 September 2011

pakcik tu tokey kot...

salam semua,


aku baru je bukak laptop ni... sekali dgn budak kecik ni nak tekan keyboard... letih...

kami dah balik tadi dari rumah open house... alhamdulillah dah kenyang... tuan rumah hidang nasi minyak, ketupat palas, mee hoon goreng dan keropok lekor... sedap.. dan free... jimat belanja dapur lagi... sayur masak tomyam aku semalam pun tak abis lagi gara2 makan free ni...

dah balik tadi singgah jap kat mcD... abg long request dari semalam lagi nak mainan smurf yang sibuk iklan kat tv... tapi bila kami pegi memang semata2 beratur kat drive tru tu sebab nak beli hepi meal... tetiba tau apa mainan yang kami dapat? mc digital je... la... tau tak yah beli je tadi... keciwa muka anak bujang aku tu haaa.....aku pun lupa nak tanya dulu bila order tu... dah abis kot mainan smurf tu...

sebenarnya tajuk aku kat atas tu nak cerita pasal jiran kami ni... aku siap bisik2 dengan shah semalam... rasanya pakcik tu tokey bot la... sebab dia selalu keluar lepas subuh dan balik rumah awal kan... dah tu semalam tetiba lak dia bagi salam dan bagi kami sotong besar2 dalam 7 ekor gitu... wah.. rezeki besar tu...syukur alhamdulillah...

ok la aku kena tutup dah ni... sibuk betuk budak kecik atas riba ni... dia dah turun pulak sebab dapat pen dengan kertas...aiseh buku resepi aku tu.... alahai nak oiii.....habislah.... Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: