Follow my blog with Bloglovin

Selasa, 6 September 2011

update check up 9/2011

salam semua,

tadi dah siap taip tetiba dia tak keluar la pulak... letih kena menaip balik... hilang mood...

tadi pagi aku gi check up bulanan kat klinik yang sepatutnya dijadualkan semalam... last2 pasal kereta rosak kena la tangguh hari ni...

keputusan check up alhamdulillah makin ok..

usia kandungan: dah masuk 25 minggu 5 hari..
berat badan: 66.7 kg cuma naik 600 gram dari bulan lepas...
blood pressure: 110/80
hb: naik sikit 12.3 dari 11.8 bulan lepas
jantung anak: 135 beat


tadi aku dah taip tapi kena la taip lagi.... ada cerita masa kat klinik tadi..ada sorang adik ni tanya aku...soklan dia......

dia tanya, " akak datang ni baru nak buat kad ke?"
aku jawab, " tak la check up biasa"
dia tanya lagi, " ye ke?"
aku tak jawab dan senyum sambil tanya dia, " bila due?"
dia jawab, " awal bulan 1, akak bila?"
aku jawab, "insyallah tengah bulan 12"
sambil buat muka terkejut dia kata, " ye ke? tak nampak perut pun kak"

aku senyum je...hehe... nak aje aku jawab dengan dia dah biasa dah orang tanya camtu... dulu masa najmi dah nak keluar lagi sebulan pun orang tak caya dah dekat due...

p/s agaknya sebab tu mak aku pun tak tanya pasal perut atau anak dalam perut ni kot... sebab mak mesti ingat perut aku cam buncit je kan.... hehe...

teringat ayat abg long masa malam semalam... bila dia nak kecek kuih raya dengan atuk wan dia... dia kata, "saya nak makan perut saya ada baby ni saya lapar" ... hahaha... budak sorang ni boleh bikin rahsia aku pecah daa.... Cerita menarik lain