Follow my blog with Bloglovin

Isnin, 31 Oktober 2011

banjir... abislah...

salam semua,

sihat hari ni? aku tak bape sihat la.. pepagi tadi bangun perut meragam.. sampai sekarang ni masih lagi meragam.. memulas je rasa... ntah aku makan apa yang boleh jadi camni ntah...

ni pun aku takde mood nak makan apa2 dah... rasa tak sedap perut ni masa menang lagi mengalahkan selera..nak buat kerja pun rasa tak best... bila anak dalam perut buat u turn lagi la rasa tak best tu macam menekan2 je... aduhai... nak buat camne ek?

berbalik pada tajuk...
pagi ni abg long kena paksa mandi pepagi hari dan pakai baju sekolah... hehe.. dia tang mandi tu memang  la payah.. tambah pulak kena pakai baju sekolah... lagi la payah... korang tengok je la gambar dia pakai baju sekolah sebelum ni...


sedih je kan... macam suruh apa ntah...seboleh2 dia mintak tukar baju lain.. aku tak tau la apa salah baju sekolah dia tu yang buat dia menyampah sangat..

sebenarnya anak bujang aku sorang ni kami dah training dia dalam 2 minggu dah tak pakai pampers lagi.. tapi sebelum ni malam mesti pakai sebab ummi ayah dia malas nak kejut2 tidur... dah 3 malam aku try tak pakai pampers masa tidur.. aku bagi alasan pampers dia dah abis... 2 malam yang lepas pass.. tetiba lak malam ni kantol.. pepagi ni aku tengah lipat baju kat sebelah dia bau semacam je... mujur dia tidur atas toto... kalau tilam... wah mau menangis aku dgn shah...

maka pepagi ni ada la edisi kena mandi pagi.... dan basuh toto.. aiseh dah la hari ni tetiba lak hujan....skrg dah teduh tapi mendung tu belum nak berlalu lagi pun.. kalau toto tak kering dia kena tidur atas toto abg ngah la jawabnya.. tak rela nak biarkan dia tidur atas tilam musim2 camni...

apa pun perjuangan untuk tinggalkan pampers masih perlu diteruskan...berusahalah!

p/s... errr... ke pasal baju dia kaler pink? Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: