Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Isnin, 31 Oktober 2011

lega sikit...

salam semua,

pagi tadi aku ada mengadu pasal sakit perut memulas2 ni kan? tadi disebabkan aku tak tahan sangat aku pergi ke klinik kesihatan bandar kuantan... tak daya sangat dah menahan rasa memulas2 tu...

aku daftar dalam pukul 11.45 pagi tapi nak tau apa yang pelik? kat nombor giliran tu tulis jam 12.22 tengahari.... pelik kan? aku dapat masuk dalam pukul 12.45 tengahari... dah sejam menunggu... letih menahan rasa sakit perut ni...doktor tak ramai rasanya.. cuma 3 bilik je yang nombornya bergerak laju...

siap ambil ubat semua dalam pukul 1 lebih dah... tapi bila dah ambik ubat aku macam tak sure je nak makan ubat yang dia bagi tu...aku tanya lagi dengan ahli farmasi tu selamat ke untuk aku makan ubat tu... aku tunggu ahli farmasi tu cari info.. duduk kejap.. aku perhatikan dia ...dari jauh... aku tengok dia belek dah 3 buku dah... last2 dia datang kat aku balik... dia kata kalau tak sakit sangat jangan telan la... minum air garam tu dulu... kalau dah tak tahan sangat baru makan... takut ada risiko... alhamdulillah bertanya... dan aku rasa aku putuskan tak payah makan la dulu.. kalau masih boleh tahan lagi aku tahan... dan setakat ni masih boleh bertahan lagi....

tadi aku Google sikit pasal ubat ni... dan ni yg aku jumpa...

Pregnancy and breastfeeding

Certain medicines should not be used during pregnancy or breastfeeding. However, other medicines may be safely used in pregnancy or breastfeeding providing the benefits to the mother outweigh the risks to the unborn baby. Always inform your doctor if you are pregnant or planning a pregnancy, before using any medicine.
  • This medicine should be used with caution during pregnancy, and only if the expected benefit to the mother is greater than the possible risk to the foetus, particularly in the first trimester. Seek medical advice from your doctor.
  • It is not known if this medicine passes into breast milk. It should be used with caution in nursing mothers, and only if the benefits to the mother outweigh any risks to the nursing infant. Discuss this with your doctor.

walaupun dia tulis cuma 1st trimester, elok la ambik langkah berjaga2 dulu kan? Cerita menarik lain
This entry was posted in

0 Luahan Ikhlas: