Follow my blog with Bloglovin

Khamis, 6 Oktober 2011

update check up 10/2011

salam semua,

beberapa hari dah tak update cerita apa2 pun kan... senang kata takde idea la... pastu lupa pulak bawak hard disk yang ada isi gambar raya + gamabr hari keluarga hari tu... nak buat part 3 pun tak dapat2..

hari ni aku lambat sikit masuk opis, dalam kul 10 lebih la... gi klinik dulu check up untuk 30 minggu... eh...dah 30 minggu dah kan? sekejap je masa rasa berjalan... rasa macam baru je dapat tau mengandung... sedar2 dah 30 minggu... dah tinggal lagi 10 minggu je lagi... tapi kalau terjadi macam abg ngah dulu... 38 minggu dah keluar.. haa... tinggal 8 minggu je lagi... tak lama dah tu...

pagi ni gi check rutin2 semua termasuk ambik keputusan OGTT yang buat 2 minggu lepas... keputusannya camni:

berat...: naik sikit je.. dari 66.7 kg ke 67.4 kg je... adalah setakat 700gram je... patut naik 2kg... aiseh... merah lagi....
tekanan darah: cam biasa 110/70
hb: takleh nak ambik kit abis...
OGTT: puasa = 5.2 , tak puasa 6.0.... border line lagi... dah 2 kali ni... kalau 32 minggu esok sangkut camne la agaknya... harapnya lepas la...

tetapkan tarikh untuk check up yang akan datang pulak.... next check up lagi 2 minggu... disebabkan aku kena gi JB bermula 18hb ni maka next check up pada 17 hb ni dan kena buat satu lagi OGTT pada minggu ke 34 nanti... pada 2/11 nanti...

anak gerak dengan aktifnya  alhamdulillah... nak2 bila ummi dia lapar... hehe.. dan mulai hari ni dah kena kira gerak anak.. alamak tadi aku lupa la... esok je la start.... aci ke ek? Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: