Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Isnin, 14 November 2011

bila agaknya ye...

salam semua,

aku sekarang ni macam blur je dah... dah 2 malam tidur tak bape nak cukup... rasa sekali lagi jadi macam zombie dah ni... nasib tak pandai makan otak... hehe

kelmarin kami balik rumah dah pukul 1.30 pagi... semalam pulak sampai rumah dah dekat pukul 11 malam.. letih badan ni jangan cakap la... kalau aku sandar kepala kat dalam kereta pun boleh lelap... malam ni dan esok malam kena berulang lagi balik kampung kalau takde aral... nak abiskan kenduri 3 malam...aku bukan letih menolong orang sangat pun cuma letih duduk kat tempat ramai orang je... dalam keadaan aku camni duduk kat lantai tu amatlah menyeksakan tapi nak buat camne kan... orang ramai apa pilihan yang aku ada... tapi lepas tu mula la rasa sakit pinggang semua...dugaan...

dah la rabu ni aku ada check up... wah mesti darah aku makin turun camni...

aku baru je tengok gambar kat fb tadi... kawan sekolah lama aku dah ready dah barang2 dia dan baby dalam beg... aku? apa pun takde tau... jangan terkejut... aku tau ni dah masuk kali ketiga dah aku nak bersalin... memang aku rasa agak takut pasal terlalu rapat dengan abg ngah... sakit bersalin tu pun aku masih boleh ingat... tu yang buat rasa cuak tu...

tapi aku memang masih tak ready apa2 barang baby pun.... baju belen2 abg ngah dulu ada dah aku siap basuh dan simpan dalam bakul dan plastik tapi tak sempat lagi nak pilih2 mana2 yang elok dan basuh balik... wah... bunyi macam aku dah panik kan? tentu sangat panik... nak tau pasal apa?

sabtu lepas masa aku tengah baca yassin untuk arwah... aku boleh rasa contraction yang pertama dan agak lama jugak dalam seminit gitu... lepas tu semalam lak jadi sampai 3 kali... wah cuak ko... mana tak cuak... dah la abg ngah dulu bersalin awal 10 hari... ini kan pulak kali ni aku pun tak sure bila EDD sebenar tau... yang jangkaan pun berdasarkan scan je...

anak kat dalam perut ni pun dah macam engage baik punya... dia dah tak gerak pusing2 lagi dah... cuma tendang2 atas bawah je dah ni.... nafas aku pun kadang2 rasa macam tak cukup dah...

harap2 esok pagi sebelum subuh aku boleh bangun dengan jayanya nak mengumpulkan baju2 baby...
boleh cuci dan siap2 kan dalam beg.... jangan keluar dulu ye nak... tunggu ummi kumpul baju2 awak dulu ye....

p/s doakan semoga dipermudahkan ye kawan2... Cerita menarik lain
This entry was posted in

0 Luahan Ikhlas: