Rabu, 16 November 2011

update check up 11/2011 kali pertama

salam semua,

update check up sekarang ni dah kena buat berkali2 dah... sebabnya dah kena check setiap seminggu dah ni... makin dekat pulak rasa nak bersalin kan..?


ok terus ke hasil check up hari ni... (hari ni shah teman la pulak... pasal tak sampai pun 1 jam)

berat badan: dah naik 70.2 kg dari 69.4 kg wah ada perkembangan baik kan pasal naik tapi masih tak memberangsangkan...pasal kena tulis pen merah lagi...
tekanan darah: naik sikit dari biasa... 110/60
jantung anak pulak: bergerak sangat pantas sekarang ni dah 150beat dah... laju2...
hb: hari ni dah ada kit dan boleh check... 11.3
perkembangan anak dalam perut: dia dah engaged molek punya... kan aku kata dah kan..?
pesanan misi: jaga diri dan kesihatan bebaik... bila2 masa je anak dalam perut ni boleh keluar.... kalau ada tanda2 sakit terus gi ke hospital... wah cemas ni dengar...

aku kena gi klinik jalan gambut minggu depan.. 24/11 last jumpa doktor sebelum bersalin... 24/11 tu kena datang klinik desa kempadang ni balik untuk rutin check up dan cucuk abg ngah 1 tahun setengah... kejap je dah setahun setengah kan?...aku ingat nak cuti la hari ni... sure satu hari tak leh keja ni...

aku dah siap basuh semua kelengkapan asas baby ni... cuma nak susun2 je... susun baby punya hampir lupa pulak kelengkapan ummi dia sekali.. hehe...

p/s kalau sempat nak gi cari kain bedung lagi la... nak jahit sempat lagi tak ye...kali ni aku nak cari yang kaler2 pulak... ni sebab kes malas nak nila la ni... Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: