Follow my blog with Bloglovin

Isnin, 5 Disember 2011

jalan-jalan hujung minggu..

salam semua,

korang dah makan tengahari... aku dah.. singgah beli nasi kukus tadi kat indera mahkota... takde la best sangat kalau banding yang kat shah putra tu tapi boleh la... yang penting alhamdulillah masih ada makanan dan boleh kenyang....

sabtu dan ahad baru ni shah tak keja jadi kami boleh berjalan2 menghabiskan masa hujung minggu dengan anak2...

kami bukan ke mana sangat pun... petang sabtu tu baru keluar lepas abg ngah bangun tidur... pagi tu mengemas rumah dengan apa yang patut... aku dah siap masak roti jala dah... anak2 makan cicah dengan gula...sekali tengah sedap2 menjala.. gas abis pulak dah... terpaksa tunggu shah beli gas nak menyudahkan tepung yang ada tu....

petang tu memula cadang nak terima tetamu... azie kawan aku masa matrik dulu kata nak datang... tapi last2 kami plan jumpa kat TC je... alamak lupa pulak nak ambik gambar masa tu... dia pun nak due jugak ni... dia punya tarikh 12hb.. awal sehari dari aku... dan dia dah mula bercuti dah... semoga kita berjaya laluinya bersama kan azie... tak puas jumpa ko aritu... tak pe kalau ko bersalin dulu aku gi jenguk ok...

malam tu pulak konon2 nak pegi EC Mall.. tapi last2 mengenangkan hari sabtu kalau shopping plastik kena bayar last2 kami tanggung esok je la....

hari ahad tu kami sambung jalan2 lepas tengahari tu... memula ke EC Mall pastu ke Giant pulak...takde beli apa pun saje je bawak anak2 berjalan...

malam tu pulak shah kena hantar kawan dia gi main futsal... kawan tu tak leh gi sendiri pasal hujan lebat... kalau ikutkan shah nak main gak tapi aku tak bagi.. buatnya masa dia tengah seronok main tu aku nak beranak camne kan? susah hati beb... ada cerita pasal futsal ni.. nanti2 aku cerita ok...
aku pun join shah gi semalam sebab kalau aku tak gi sure kawan2 dia ajak main dan dia akan balik lambat.. huhu... strategi tu... aku bukan pernah ikut pun bila gi memana selama ni...

jadinya ni la gambar anak2 kat padang futsal tu semalam...

 budak yg paling minat bola...

 kurang sikit ...menyebok je lebih...

 minat 2 beranak ni sama je...

 baru aku tau camni rupanya padang futsal.. huhu.. pertama kali ni wei...

 ni la aku... ceh perasan artis kan gambar ni siap kabur2 gitu.. ada lak berjiran sebelah tu setia ko dia teman laki dia main futsal...


tak lama kami kat situ... lepas dalam 10 minit gitu .. kami balik pulak...
bukan apa pun datang... shah sebenarnya jadi pengurus pasukan secara tak rasmi pulak semalam... geng kat tempat keja dia lawan budak2 kampung dia.. jadi dia kenalah kenalkan secara offical semalam.. lepas diorang main kami pun balik... hujan masih lebat masa tu... rupanya dah banjir kilat dah kuantan masa ni... kami je yang tak perasan... hehe... mujur tak sangkut memana kan... perasan gak masa tu dah naik air kat area cenderawasih tapi ingatkan kat situ je...rupanya sampai opis tadi ada kawan opis cakap orang yang pergi belanja kat mega pun sama kena harung air...

p/s sebenarnya org baju belang tu terkilan yg amat tak dapat main tau... dia tak cakap tapi aku tau... Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: