Follow my blog with Bloglovin

Khamis, 8 Mac 2012

nak naik keja dah...

salam semua,

korang sihat hari ni? aku dan family alhamdulillah sihat... cuma abg ngah je la semalam kami perasan bawah dagu di belah kanan tu bengkak lak... terus malam tadi bawak jumpa doktor, pastu doktor kata tunggu sampai seminggu kalau tak surut lagi dia suruh bawak lagi...harap-harap boleh surut dalam masa terdekat ni...tapi makan minum dia ok so aku tak risau la...

cuma susu memang dia taknak langsung dah... aku pujuk-pujuk pun buat loya tekak dia je..dia pun dah tak mintak dah pun...aku risau gak pasal awal sangat dia nak berhenti susu maka aku pun bagi susu coklat abg long dia... laju je minum dengan abg dia abis segelas... alhamdulillah... malam kang aku nak bagi lagi... dapat 2 kali sehari pun ok gak...

adik nur 2-3 hari ni aku dah try bagi botol... memula bagi dulu dia jilat-jilat je puting botol tu...bila tekan sikit puting tu baru dia nak hisap... kalau pagi abis 2 oz lebih sikit... petang-petang cuma 2 oz je... jadi aku kena bekal 3 oz dan 2 oz sebotol la kalau nak keja nanti... cuma masalah dia sekejap je tak sampai 2 jam dan nak susu lagi... sebab dia minum sikit je sekali minum tu... aku dah kira tadi kena ada 14 oz sehari... wah kena rajin la ummi awak ni dik... dah la bangun mengepam memalam malas... kelat betul mata nak bukak...hehe... alasan...

minggu depan secara rasmi aku hantar bebudak ni kat taska ... aku malas la nak try-try.. sebab orang yang jaga tu orang lama yang jaga abg ngah dulu jadi dia dah tau pasal susu ni semua...adik nur pun macam ok je bila dengan orang... harap-harap takde masalah la... cuma yang aku risau abg ngah tu haa... memang dari dulu pun dia yang masalah sikit bila kena tinggal... lagi la sekarang ni dia dah jadi kuat makan... nak sentiasa ada makanan depan mata... lagi la bila dah tak menyusu ni...lapar je keja dia...tu yang aku sejak jadi surirumah ni memacam eksperimen aku buat...tadi aku try buat apam gula hangus... nasib baik jadi... tapi kan aku malu nak ambik gambar... mengerutu lak kat atas dia tu... nape ek jadi camtu? tapi yang penting rasa ia sedap... betul ni aku tak tipu...hehe...

pasal keja aku malas nak cerita la...minggu depan kita tengok camne... lama betul dah tinggal opis ni...mana satu la nak dibuat dulu ni...doakan aku berjaya ye kawan-kawan...

p/s lepas ni kalau aku dah keja waktu camni mesti aku sibuk kat dapur...kesian anak2 mesti semua kelaparan... Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: