Follow my blog with Bloglovin

Isnin, 16 Julai 2012

Misteri Asap Hitam

salam semua,

ceh... tajuk dah macam nak bukak buku siri penyiasatan Nancy Drew dengan Harry Brothers je kan? err... ada sesiapa yang suka baca buku-buku ni dulu?
peberet aku dulu tu... kekonon berangan nak jadi detektif... tapi tak kesampaian...

tapi yang aku nak cerita ni bukan pasal siri penyiasatan tu cuma asap hitam yang aku nampak hari khamis lepas...

al kisah ceritanya aku balik ke rumah sekejap tengahari khamis minggu lepas sebab nak ambik buku tabung haji yang tertinggal kat rumah...

shah park kat tepi jalan je dan dia yang jalan balik ke rumah.... aku yang tertinggal kat dalam keta ni melilau tengok keliling.....

hasilnya aku nampak ni....



dan aku snap lagi sekali.... tak puas hati punya pasal....


dalam hati berkata jugak... ada ke kilang kat area situ? ke ada kawasan memana yang terbakar....

sekali keesokkannya aku nampak ni kat Kosmo Online ..



4 kedai papan musnah dalam kebakaran

05/07/2012 6:33pm

KUANTAN — Empat buah kedai di Jalan Bukit Setongkol dekat sini, musnah dalam kebakaran pada pukul 1.30 petang tadi.
Empat buah kedai yang diperbuat daripada papan terbabit iaitu kedai motosikal, membaiki kusyen, servis penghawa dingin serta gunting rambut, musnah dalam kebakaran yang masih belum dikenal pasti puncanya.
Pegawai Operasi Kanan Jabatan Bomba dan Penyelamat Bukit Ubi, Burhan Husin berkata, pihaknya menerima panggilan kira-kira pukul 1.34 petang dan seramai 20 anggota dengan dua jentera dikejarkan ke tempat kejadian.
"Bomba berjaya mengawal kebakaran daripada terus merebak kira-kira 10 minit kemudian,” katanya di sini hari ini.— BERNAMA

p/s ada gaya paparazi tak? hehehe... sayang tak zoom pakai DSLR masa ni...


Cerita menarik lain

0 Luahan Ikhlas: