Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Selasa, 24 Julai 2012

The First Year bottle bagi masalah tersedak susu dan keliru puting

salam semua,

lagi entry pasal botol susu ni...

sebenarnya entry aku nak tulis selepas terbaca lagi satu berita bayi tersedak susu hujung bulan lepas... tapi tak sempat je nak karang entry...

jadi aku luangkan masa kejap waktu rehat ni untuk menulis... dulu aku pernah tulis kat SINI pasal botol ni jugak tapi tak tulis pasal detail dia la...

tetiba bulan lepas aku terpromosi kat kawan opis yang tengah mengandung pasal botol ni... terus cerita dengan dia macamana botol ni berfungsi.. sekali aku pun ambik gambar la jugak.... meh kita layan gambar pulak ye...

botol dia aku beli dalam pek yang starter punya tu... lebih jimat dari beli botol satu-satu.. tapi ikut la sebenarnya tak perlu pun.. adik husna dah 8 bulan satu botol je pun guna sekarang ni... ingat lepas raya ni aku tukar botol baru la...macam dah uzur je aku tengok botol dia yang dia guna sekarang ni...

eh ok kita cerita balik pasal botol The First Year ni....



botol ni ada 2 lapis puting macam gambar di bawah ni...



pastu ini gambar bila 2 puting digabungkan sekali....




puting yang luar tu sangat lembut..

ini pulak gambar apabila air dimasukkan dalam botol dan tengok hasilnya...


memang la gambar ni still tapi memang kenyataannya air tak keluar kalau tak diusik puting tu...tengok air yang bertakung kat hujung puting tu...

lepas tu aku cuba tekan sikit kat pangkal puting tu....


haa... tengok air keluar kan?

insyallah... air yang keluar tak laju dan bayi tak mudah tersedak susu... aku beli pun dulu bukan sebab tersedak susu ni sangat tapi sebab anak keliru puting jadi ini juga salah satu pilihan bagi anak yang menghadapi masalah keliru puting....insyallah kita mampu berusaha dan merancang tapi sekurang-kurangnya kita boleh cuba bagi yang terbaik untuk anak-anak...

korang boleh basuh dan rendam botol dan puting dia hari-hari dalam air panas macam aku buat.. aku buat camni pasal meragukan kebersihan botol susu anak di taska... selalu aku rendam air panas dalam 10 minit dan lepas tu aku keringkan air dan lap sampai kering...

p/s tapi bergantung jugak pada pengasuh... macam pengasuh adik husna... pagi ni dah 3 kali aku tegur dia pasang puting tu tak betul...tak berkesan jugak kalau masuk puting tak betul.. air keluar laju je...

pesanan penaja: sila abaikan latarbelakang dan jari jemari yang tak berapa nak ayu tu ye....

Cerita menarik lain

5 Luahan Ikhlas:

mamapp berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wow, bagus gak botol ni yerk.. patutlah anak ko suka

Tanpa Nama berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kat mne blh sy dpkn botol susu ni???

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

boleh dapatkan dimana2 kedai baby offline dan online dan toy r us.

Tanpa Nama berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Brp harga botol ni?

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya beli dulu yg kecik harga rm27++.. yang satu set tu lebih murah rasanya dalam rm70-80++