Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Khamis, 16 Ogos 2012

Kecoh di Kuantan

salam sejahtera semua,

dah ada yang bercuti ke? kepada yang dah bercuti, selamat bercuti diucapkan... bersemangat nak raya kan... awal ambik cuti.... aku? masih kena bertugas sampai esok...

tadi pagi je abg long dah sibuk-sibuk kata sekolah cantik(Tadika Kemas) dah cuti... saya nak sekolah kat sekolah ustazah(taska tumpang) la... ye la nak... memang ummi hantar situ pun...

semalam balik sekolah dia dah dapat  3 sampul duit raya... suka dia masa bercerita semalam sambil riuh mulut dia tanya bila kita nak raya... budak-budak kan? tapi kalau takde budak-budak raya kita tak meriah mana pun... ke tak betul? ada bapak dengan mak budak yang lebih-lebih ke? hehe....

back to the tajuk.... memang kecoh kat kuantan semalam.... dah la semalam petang ada ribut sekejap... seram bila tengok keadaan kat luar..  malam tadi aku dengan shah bawak anak-anak nak beli baju raya.. lagi sekali ribut dalam family pulak. baju melayu dan baju kurung dah selesai.. sepasang sorang je pun... dan semalam konon misi nak cari baju buat berjalan... kami ke pasaraya berjaya ekonomi je pun bukan nak beli baju branded cuma baju biasa-biasa buat berjalan.. dapat la sorang sepasang untuk si abg...

untuk adik husna kami beli tudung baby kat kedai sebelah tu... baju berjalan dah ada sepasang hadiah moksu dia hari tu... lain kali je la cari lain... baju yang ada pun masih elok je nak buat berjalan... budak-budak kecik ni aku dah serik nak belikan baju banyak-banyak... ingat masa abg long dulu.. lastnya ada je baju yang terperap sekali je pakai.. last-last sekarang ni abg ngah yang sarung... mujur ada lagi generasi yang boleh guna...

konon nak sambung perjalanan ke hari-hari.... lastnya shah pusing pasal ramai orang dan dia nak lepas hajat kat shell..... pusing je dah sesak... tak larat dah kami...disebabkan kami keluar rumah je dah pukul 9 malam.. maka masa pusing je kedai dah banyak yang tutup... terus kensel rasa nak berjalan dah... anak-anak pulak? elok je memasing dah selamat tidur... bila tengok anak-anak dah tidur aku terus la rasa teringin nak makan sundae McD... ajak shah beli kat TC..

layan gambar ambik masa tunggu shah jap....



pssttt.. shah ada ambik dgn dslr lagi cantik...bila la aku nak upload....

sampai je kat TC... ambik ko! sesak lagi... tengah beratur kereta nak ke stall ice cream dia tu tetiba la pulak aku dengar bunyi ambulan kat belakang baris... memang kecoh masa tu... yang kami ni dah duduk kat tengah2 jalan tak leh nak ke tepi lagi dah... kesian jugak tengok ambulan tu berbunyi2 tapi semua orang tak leh nak ke tepi... dalam lepas 5 minit gitu shah dapat lepas dari situ... tapi aku tengok takde pun kereta ikut belakang kami... maknanya orang lain sibuk beratur untuk McD dan KFC la tu kan.... kesian wooo ambulan tu... lepas tu  tak lama aku dengar bunyi dah senyap...masa shah tengah beratur nak beli.. ambulan tu lalu kat sebelah dan dah takde bunyi-bunyi lagi dah.... kesian kan? lama tu dia tunggu....

korang layan je la video aku rakam sementara tunggu sundae ni ye....




p/s sorang pun taknak beralah dari baris drive thru untuk lepaskan ambulan tu... kalau la orang yg sakit tu sedara-mara diorang macamana agaknya diorang rasa kan? Cerita menarik lain

1 Luahan Ikhlas:

ariana berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

slmt hari raya ita..mmg jammed pun kat bndr Ktn kan..kalau x de hal penting malas nk masuk bndr..