Socialize

Follow my blog with Bloglovin

Jumaat, 11 Januari 2013

kopi Vietnam la pulak...

assalamulaikum semua,

hari ni aku nak cerita pasal buahtangan dari jiran yang balik dari Vietnam....

sebenarnya dah dapat hari ahad lepas lagi dah.... tapi mood macam merundum je bila tengok BE nuffnang tak masuk-masuk... nuffnang merajuk eh dengan aku...? sedih i tau......

Kopi Vietnam


ok nak cerita pasal kopi ni.... aku tak tau la sedap ke tak pasal shah je yang minum... aku kurang sikit kopi-kopi ni.... dulu aku hantu kopi sebenarnya tapi sekarang dah tak dah.... kalau aku minum pun cuma nak ambik hati dan nak hilangkan haus je.... sebabnya?

haaaa.... ada sebabnya tau.... aku lepas bersalinkan adik husna ada la jugak minum kopi sekali sekala.... kalau aku minum buka secawan dua ok... mana best minum secawan dua... kira kalau aku buat seteko kecik tu untuk kami, aku dan shah minum berdua la.... banyak eh? tak la tu kira biasa-biasa je tu..... sedap ooo kopi ni.... lelagi yang baru bakar dan kisar tu.... kat Giant ada jual.... wangi je bau dia.... kalau cicah biskut..... wah memang best la.... tak terucap....

tapi sekarang aku dah tak minum lagi dah...korang nak tau apa pasal? sebabnya aku perasan bila aku minum kopi penghasilan susu akan merundum....sangat-sangat tau.... letih aku pam nak dapat 3 oz pun susah.... ke sebab kafein tu ye? aku tak sure... itu badan aku la..... jadi aku buat keputusan sebelum adik husna cukup 2 tahun aku puasa kopi dulu la.... untuk memastikan penyusuan susu ibu untuk 2 tahun bagi adik husna tercapai.... doakan aku berjaya ye kawan-kawan... Doa penting macam aku cerita dalam entry ni...

nak kena beli penapis untuk buat kopi ni kan? apa pun...tq nisa....

p/s hari ni ada mesyuarat...ni la org government ni... asyik meeting je....eh? Cerita menarik lain

6 Luahan Ikhlas:

Ayu berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

akak suka minum kopi 434 ..kopi muar sedapp..kalau balik kampung sekali beli 12 packet..sebab 1 packet sebulan..heheh...
yalah kalau ita menyusu kan baby baik kurangkan lah kan minum kopi ni..:)

4feet8 berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sy tak pernah minum kopi. ada dgr pasal kopi musang x? dulu ingatkan gelaran sj. rupanya dia proses guna najis musang

kakchik@ella berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kc suka minum kopi. Kopi Vietnam lagila .. terbaikk dik. sedap sgt.

Seri Kandi Tanah Jauhar berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sejak akhir2 ni makin sy minum kopi makin mengantuk & susah betul nak buka mata pagi2 :-(

saya peminat kopi

Suzie Yusuh berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

favorite saya tuh kopi, baca entry akak ni nanti boleh jadi peringatan bila ada anak sendiri..hehe :)
thank you for the information ^__^

Aida the Pinky berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aida jrg minum kopi..tp kdg2 minum sedap jugak..:)
samela bru abis meetin..