Follow my blog with Bloglovin

Jumaat, 15 Februari 2013

oooo...ini rupanya kisahnya....

assalamualaikum semua,

semalam pagi masa perjalan ke tempat kerja kami ada dengar bunyi helikopter nak mendarat kat area padang MPK dekat dengan kuil...

padang MPK berapa ye tu? aku pun tak ingat... banyak sangat padang MPK.. hihi... yang ni padang yang berhadapan dengan bangunan Telekom Kuantan tu...

jadi sambil lalu tu aku ada ambil gambar.... nampak la jugak ambulan tengah menunggu kat bawah tu...
aku jangkakan ada orang yang dalam helikopter tu yang nak dibawah ke hospital.... dalam hati terdetik jugak kenapa helikopter Maritim ye? ke ada kes di laut?


helikopter maritim 


nampak tak ambulan dah ready tu? 


hari ni baca berita baru tau kisah sebenarnya...

ada bayi berumur 1 bulan yang menghidapi sakit jantung dibawa dengan bantuan pasukan Maritim dari Pulau Tioman ke Hospital Tuanku Ampuan Afzan...

alhamdulillah urusan memindahkan bayi tu berjalan lancar...

nak baca cerita lanjut boleh gi kat bawah ni...

KUANTAN: The Malaysian Maritime Enforcement Agency (MMEA) flew an infant suffering from critical heart complications on a mercy flight to Tengku Ampuan Afzan Hospital (HTAA) here yesterday from Pulau Tioman.

Read more: Mercy flight for infant with heart complications - General - New Straits Times http://www.nst.com.my/nation/general/mercy-flight-for-infant-with-heart-complications-1.218495#ixzz2KxW88msA


p/s mak budak tu dibawa sekali ...kesian dia berpantang di hospital..pernah merasa masa abg ngah dan husna dulu... Cerita menarik lain

3 Luahan Ikhlas:

keyboard menaip berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ujian dari Allah .. ada hikmahnya nanti..kasihan budak tu..:(

Aziela berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bagus betul kan...

Mieza Jhaa K berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bila nak merasa naik helikopter ni ek