Rabu, 22 Mei 2013

sambutan hari lahir abg long dan abg ngah

assalamualaikum semua,

hari ni hati aku amat tenang... tak tau kenapa tapi takde lagi rasa berdebar dan sesak nafas tu... cuma ada batuk-batuk kecil je... alhamdulillah...

dan masih tenang walaupun masuk je opis hari ni dah dihidangkan dengan 21 kes... Allahuakhbar... semoga Allah kuatkan hatiku melalui hari-hari mendatang ni...amin..

tapi aku tetap nak cerita jugak sambutan hari lahir yang aku buat simple je untuk anak-anak...

hari lahir abg long jatuh pada 17 April yang lepas...dah genap 6 tahun pun anak bujang tu... dan abg ngah pulak semalam 21 Mei... jadi aku gabungkan je sekali... senang dan tentu kalau buat asing-asing ada yang bertanya pulak kang... nasib baik adik husna lahir bulan Disember..kalau tak harus aku sekalikan jugak agaknya... hehe... itu pun dah ada yang bertanya... nape muka adik una takde kat gambar ni?...alahai anak...

aku buat kek pada 7 Mei lepas... cadang nak sambut di taman mana-mana di Kuantan ni dan konon nak buat stail outdoor celebration la ni...hehe...

selepas majlis simple kami di RUMAH hari tu... kali ni buat lain sikit...

aku dah siap tempah edible image 3 keping lagi dengan kawan masa sekolah dulu Zainie Edible Image dan dah bawak balik dari bulan lepas... tapi hajat nak buat kek yang macam-macam untuk anak-anak bawak ke sekolah asyik tak kesampaian je... maafkan ummi ye nak... sibuk betul sejak balik dari kursus minggu lepas... dapat masak makanan untuk makan malam hari-hari pun dan cukup bersyukur dah...

dan disebabkan atas janji dengan anak-anak...maka aku gagahkan diri jugak buat kek coklat lembap yang simple...


kek hari lahir yang simple.. bola kampung 



dan kami pilih Padang MPK berhadapan dengan Masjid Negeri untuk acara kecik kami ni... di samping potong kek dan makan-makan dan cuma tambah makan strawberry je..... boleh jugak anak-anak bermain bola kat padang tu...















alhamdulillah... majlis berjalan lancar...walaupun cuma ada kami sekeluarga je... cuaca pun sangat baik malam tu... puas anak-anak bermain sambil makan-makan kek...


sabor je la keja anak dara kecik....





ada ramai jugak yang bawak family untuk makan-makan kat sini....




masjid yang bersebelahan saja....




semalam pun abg long ada cakap nak main bola kat padang lagi.... inshaaAllah ye nak... kalau ayah tak kerja malam dan kita tak letih sangat ... boleh je... kan bang? ;)

maaf ye.... entry paling banyak gambo...

p/s semoga kami terus diberikan kesihatan yang baik untuk menjalankan amanah Allah yang berat ke atas anak-anak kecil ini...amin... Cerita menarik lain

5 Luahan Ikhlas:

Kucing Hitam berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tudia sampai pecah pinggan kertas tu hahaha

http://long-cham.blogspot.com/

Nurzakiah Hanum berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bestnya buat kat taman

mamapp berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

happy besday dear abang long and abg ngah semoga jd anak2 yg soleh.. sedapnye kek ko ita..

Aziela berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Wah...seronoknya. Akak teringin juga nak duduk2 piknik kat situ.

ieda immi berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahh best nie ...
akak x pernah lagi lepak2 di padang tuu
biasa tgk org ramai bila tiba bulan puasa kan ;)