Follow my blog with Bloglovin

Isnin, 8 Julai 2013

Buka Akaun Twitter??? pengalamanku..

assalamualaikum semua,

aku tetiba je minggu lepas gatal tangan tertekan daftar untuk akaun Twitter .....selama ni memang tak berminat.... bukan tak berminat sebenarnya... tapi malu nak mengaku tak tau nak guna.... hehehe.....

memula lepas daftar aritu.... hah ko dia suruh follow kawan-kawan.... terlonggo buat pertama kalinya.... aduhai... mana aku tau mana-mana kawan yang ada akaun twitter ni....

sekali ada kat situ boleh tekan button cari kawan.... ok... boleh cari rupanya.... tertutup balik mulut yang terlonggo tadi...
boleh juga link dengan akaun yahoo mail.... jadi satu masalah settle.... lega otot mulut sekejap....

pastu sekali dia suruh add pulak akaun orang-orang yang popular.... aduhai... mana aku tau nak follow siapa wei....aku cari la kat situ satu je pun yang aku minat nak follow... Anuar Zain... hahaha....

pastu dia suruhnya follow kawan-kawan.... aku macam....."hah...nak follow sape??!!!"

pastu aku tengok orang semua sibuk "tweet...tweet"... ahahai... apa kebende tu?

pastu sudahnya akaun aku tu tersadai macamtu je.... nak buat status macamana eh? tak reti langsung tau.... blur habis ni...

nak tag orang pun tak tau... hahaha.... kesian kan?

sesiapa yang dah terror guna twitter tu sesila la bagi tunjuk ajar ye..... saya budak baru belajar...


p/s rehat tadi gi berkejar ke bandar beli cream cheese.... esok ada bungkusan baru untuk penggemar cheesy merry... lebih kecil dan tentunya lebih murah... tak yah kongsi-kongsi dengan orang lain lagi dah... dah boleh beli untuk sorang satu.... InshaaAllah... Tunggu di

Cerita menarik lain

8 Luahan Ikhlas:

Tedi berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bolehlah follow akak... saya @z_tedi :) x reti sangat, banya reply komen orang je. :)

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

boleh2... hahaha... peramah gila..padahal x tau satu apa... psstt dik akak @Cerita ita tau... ;)

Nurzakiah Hanum berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

follow anum k

Rozita berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahh... anum ada gak...? hahaha...see betapa jakunnya akak?

mama_ka0ri berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

err..saya pernah register twitter..tapi tak ingat dah akaunnya..lama tak bukak sebab tak reti guna..hahaha..

macam blur skit..

Bin Muhammad berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hahahaa saya sama macam mama_ka0ri, xpandai nak bertweet2!
Jadi ais batu dah akaunnya...

ANIM berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kak langsung takde ita...kejakunan lagi hebat

Maria Firdz berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sy dh deactive akaun sbb suami x suka... Sbb tweet ni agak umum... Org nk kata org.. Nk liah perasaan kt situ.. Nk umpat fitnah lebih mudab dr fb...