Jumaat, 26 Julai 2013

Projek Di Hari Nuzul Quran

assalamualaikum semua,

pagi aku dah update kan? pelik? janganlah pelik...aku ada kerja nak buat sementara anak-anak tidur lagi ni...

harap sempat siap sebelum pukul 10 pagi..

semalam kami ada majlis berbuka puasa anjuran jabatan di Kompleks Dagangan Indera Mahkota...alhamdulillah majlis berjalan lancar walaupun aku cuma sampai waktu elok je nak azan...mujur sempat..

semalam MPK tukar laluan lagi...laluan di Jalan Gambut di hadapan Shell dan bangunan TNB Kuantan tu cuma boleh menghala ke bandar je dah...dah tak boleh nak cross ke Teluk Cempedak...parah untuk kami yang menghala ke Tanjung Lumpur dan Balok atau Beserah atau Padang Lalang yang lalu di jalan tu... sekurang-kurangnya yang nak ke laluan lain selain Tanjung Lumpur takpe la jugak..boleh ikut alternatif lain..Jalan Semambu ke..tapi kami ni..adoi... kenapa la MPK ni buat masa bulan puasa ni...

Semalam je pun nyaris ramai nak accident..terutama motor yang tak dapat langsung nak mencelah kerana kereta terlalu rapat..masing-masing nak cepat.. di Persimpangan Lampu Isyarat Tanjung Lumpur tu lagi teruk...jammed teruk di Jalan Besar menyebabkan kesesakan sampai atas Jambatan Tanjung Lumpur! pastu Polis yang jaga kat situ pun dah pening tak tau nak bagi lorong mana jalan dulu...semua main taram dan dah tak ikut turn dah...lagi orang ramai marah..kalau aku pun harus marah...jam dah dekat pukul 6 petang dan kau masih di tengah bandar di bulan puasa..sedangkan di waktu lain sebelum perubahan jalan ni diorang semua dah elok sampai rumah dah kot...pulak tu buat jalan sehala tapi ada tiang lampu yang tak dipasang lampunya di tengah jalan....wah...apa yang korang fikir ye? Perancangan yang paling rapi dan HEBAT dari Majlis Perbandaran Kuantan... Syabas! kalau la kami boleh mengundi majlis kan....camana la agaknya...

terbaca dekat www.pahangdaily.blogspot.com, MPK kata peruntukan untuk pengubahsuaian ni makan RM 4 juta....errrr tapi itu tak termasuk peruntukan perbelanjaan kami untuk minyak kami yang banyak habis di sepanjang penukaran jalan ni kan tuan?

aku rasa lelama boleh habis woo kuota minyak untuk Kuantan kalau berterusan camni..

sudah la marahkan MPK...marah pun diorang tetap dah laksanakan pun kan?

jadi meh kita cerita pasal projek hari ni....rasa-rasa aku nak buat apa agaknya berkaitan dengan gambar ni...? cer teka....

ada terselit gambar husna sekali masa jamuan semalam...gambar lain tak sempat nak ambik...

p/s semalam je aku rasa mcm nak ikut sama pulas motor dengan shah bagi laju kat jambatan tg lumpur...risau kalau jambatan tu roboh macam kat Mississipi dulu kan? bukan sebab jem je yang kat Mississipi tu? dengan segala macan kenderaan atas tu..lori gedabak pun ada.. huh..seram...Nauzubilllah...

Cerita menarik lain

4 Luahan Ikhlas:

ANIM berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

1-sib baik bulan posa, kalau cuti sekolah, tak jadilah nak p kuantan..
2-kacang tu nak buat biskut per? mazola?
3-adik husna nampak dah besar nampaknya...seronokle main kejar2 dgn dia

Bin Muhammad berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Selamat menyambut hari Nuzul Quran... :)
Semoga apa yg di rancang berjalan lancar.

Nurzakiah Hanum berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam nuzul al-quran
salam jumaat
singgah pagi

memmetlenggeng berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

assalam, selamat berpuasa..ada masa jemputlah join blog saya...entry terkini..
http://memetlenggeng.blogspot.com/2013/07/pengalaman-di-sabah-keningau-dan.html