Follow my blog with Bloglovin

Selasa, 4 November 2014

Exam bermula!

assalamualaikum semua,

hari ni abg long hadapi exam hari pertama...keliru dia baca jadual exam untuk hari selasa tapi aku suruh dia baca untuk hari isnin..alahai anak...bape kali nak kena ulang..kan cuti semalam?

semalam aku tanya dia..

aku : abg long..rasanya boleh tak jawab soalan esok ni?

abg long : entahlah ummi..saya tak tau..

aku : kalau soalan susah macamana?

abg long : entahlah ummi..saya tak tau la...

aku : ....(manjang tak taunya)

pastu pagi tadi ada lagi..

abg long : ummi..hari ni ada bahasa inggeris la..

aku : ye la petang..

abg long : saya tak pandai la bahasa inggeris

aku : abis tu rasanya boleh jawab tak ni?

abg long : entahlah saya tak tau...saya cuba je la..

aku : cuba je la..

patut aku sambung ayat tu..tapi aku tak sambung sebab sibuk bercakap dengan abg ngah pulak tadi..alahai anak..harapnya jangan la lunturkan semangat dia hari ni...

ummi sentiasa doakan yang terbaik untuk anak-anak ummi..semoga semuanya dalam lindungan Allah di mana jua kalian berada..dan diterangkan hati untuk menerima ilmu pelajaran yang berguna untuk hidup hari ini dan akan datang juga untuk akhirat..amin..

p/s good luck jugak untuk semua yang menghadapi SPM dan STPM ok..moga kejayaan milik kalian.. imbas kenangan 19 tahun dulu..huhu..tuanya aku rasa...

Cerita menarik lain

2 Luahan Ikhlas: